Gruusialainen kaalilaatikko

Kevennetty Pirkan ohje.

Silputa kaali, hauduta vedessä kannen alla vartti.

paloittele sipulit, valkosipulit ja maustekurkut.

ruskista jauheliha omassa rasvassa ja lisää sipuli-maustekurkkuseos.

Sekoita kaalin joukkoon creme bonjour, tomaattipyre paprika, pippuri, suola ja provencen yrtttiseosta pari teelusikkaa sekä tomaattipyre.

Kaada seos vuokaan ja ripottele päälle juustoraaste.

Paista 200-asteisessa uunissa reilu puolituntia.

Anna vetäytyä.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 2655 grammaa

Lessi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali2542g536kcal30.5g86.4g5.1g53.4g
Sipuli 151g46kcal1.9g7.2g0.3g2.6g
Valkosipuli 38g41kcal3g6.1g0.2g0.8g
Maustekurkku sokerisuolattu 283g56kcal1.9g8.5g0.3g5.1g
Tomaattipyree, Pirkka188g154kcal6.4g35.8g1.9g1.9g
Paprikajauhe 5.6g18kcal0.8g1g0.7g2.1g
Mustapippuri 3.8g11kcal0.4g1.4g0.1g1g
Vesi, vesijohtovesi 377g0kcal0g0g0g0g
Jauheliha, sika-nauta 753g1668kcal131.8g0g128.1g0g
Kermajuusto 17%, rainbow (Rainbow), annos 35g94g264kcal28.2g0.9g16g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g283g79kcal1.7g16.8g0.6g7.1g
Kevytkerma 10% rasvaa (Valio), annos 200g283g339kcal9.3g13.6g28.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g6424kcal431.8g355.4g363g148g
Valittu annoskoko5000g3212kcal215.9g177.7g181.5g74g
Annoskoko puolitettuna2500g1606kcal108g88.9g90.8g37g
Arvot/100g100g64kcal4.3g3.6g3.6g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=316493