Gruusialainen kaalilaatikko

Kevennetty Pirkan ohje.

Silputa kaali, hauduta vedessä kannen alla vartti.

paloittele sipulit, valkosipulit ja maustekurkut.

ruskista jauheliha omassa rasvassa ja lisää sipuli-maustekurkkuseos.

Sekoita kaalin joukkoon creme bonjour, tomaattipyre paprika, pippuri, suola ja provencen yrtttiseosta pari teelusikkaa sekä tomaattipyre.

Kaada seos vuokaan ja ripottele päälle juustoraaste.

Paista 200-asteisessa uunissa reilu puolituntia.

Anna vetäytyä.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 2655 grammaa

Lessi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali2700g570kcal32.4g91.8g5.4g56.7g
Sipuli 160g48kcal2g7.7g0.3g2.7g
Valkosipuli 40g43kcal3.2g6.5g0.2g0.8g
Maustekurkku sokerisuolattu 300g60kcal2.1g9g0.3g5.4g
Tomaattipyree, Pirkka200g164kcal6.8g38g2g2g
Paprikajauhe 6g19kcal0.9g1.1g0.8g2.2g
Mustapippuri 4g11kcal0.4g1.5g0.1g1.1g
Vesi, vesijohtovesi 400g0kcal0g0g0g0g
Jauheliha, sika-nauta 800g1772kcal140g0g136g0g
Kermajuusto 17%, rainbow (Rainbow), annos 35g100g280kcal30g1g17g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g300g84kcal1.8g17.9g0.6g7.5g
Kevytkerma 10% rasvaa (Valio), annos 200g300g360kcal9.9g14.4g30g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10620g6823kcal459g377.8g385.4g156.8g
Valittu annoskoko5310g3411kcal229.5g188.9g192.7g78.4g
Annoskoko puolitettuna2655g1706kcal114.8g94.5g96.4g39.2g
Arvot/100g100g64kcal4.3g3.6g3.6g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=316493