Gruusialainen kaalilaatikko

Kevennetty Pirkan ohje.

Silputa kaali, hauduta vedessä kannen alla vartti.

paloittele sipulit, valkosipulit ja maustekurkut.

ruskista jauheliha omassa rasvassa ja lisää sipuli-maustekurkkuseos.

Sekoita kaalin joukkoon creme bonjour, tomaattipyre paprika, pippuri, suola ja provencen yrtttiseosta pari teelusikkaa sekä tomaattipyre.

Kaada seos vuokaan ja ripottele päälle juustoraaste.

Paista 200-asteisessa uunissa reilu puolituntia.

Anna vetäytyä.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 2655 grammaa

Lessi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali338g71kcal4.1g11.5g0.7g7.1g
Sipuli 20g6kcal0.2g1g0g0.3g
Valkosipuli 5g5.4kcal0.4g0.8g0g0.1g
Maustekurkku sokerisuolattu 38g7.5kcal0.3g1.1g0g0.7g
Tomaattipyree, Pirkka25g21kcal0.9g4.8g0.3g0.3g
Paprikajauhe 0.7g2.4kcal0.1g0.1g0.1g0.3g
Mustapippuri 0.5g1.4kcal0.1g0.2g0g0.1g
Vesi, vesijohtovesi 50g0kcal0g0g0g0g
Jauheliha, sika-nauta 100g221kcal17.5g0g17g0g
Kermajuusto 17%, rainbow (Rainbow), annos 35g13g35kcal3.8g0.1g2.1g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g38g11kcal0.2g2.2g0.1g0.9g
Kevytkerma 10% rasvaa (Valio), annos 200g38g45kcal1.2g1.8g3.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1327g853kcal57.6g47.2g48.2g19.6g
Valittu annoskoko664g426kcal28.8g23.6g24.1g9.8g
Annoskoko puolitettuna332g213kcal14.4g11.8g12.1g4.9g
Arvot/100g100g64kcal4.3g3.6g3.6g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=316493