Gruusialainen kaalilaatikko

Kevennetty Pirkan ohje.

Silputa kaali, hauduta vedessä kannen alla vartti.

paloittele sipulit, valkosipulit ja maustekurkut.

ruskista jauheliha omassa rasvassa ja lisää sipuli-maustekurkkuseos.

Sekoita kaalin joukkoon creme bonjour, tomaattipyre paprika, pippuri, suola ja provencen yrtttiseosta pari teelusikkaa sekä tomaattipyre.

Kaada seos vuokaan ja ripottele päälle juustoraaste.

Paista 200-asteisessa uunissa reilu puolituntia.

Anna vetäytyä.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 2655 grammaa

Lessi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali4050g855kcal48.6g137.7g8.1g85.1g
Sipuli 240g73kcal3g11.5g0.5g4.1g
Valkosipuli 60g65kcal4.7g9.8g0.4g1.3g
Maustekurkku sokerisuolattu 450g90kcal3.1g13.5g0.5g8.1g
Tomaattipyree, Pirkka300g246kcal10.2g57g3g3g
Paprikajauhe 9g29kcal1.3g1.7g1.2g3.4g
Mustapippuri 6g17kcal0.7g2.3g0.2g1.6g
Vesi, vesijohtovesi 600g0kcal0g0g0g0g
Jauheliha, sika-nauta 1200g2657kcal210g0g204g0g
Kermajuusto 17%, rainbow (Rainbow), annos 35g150g420kcal45g1.5g25.5g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g450g126kcal2.7g26.8g0.9g11.3g
Kevytkerma 10% rasvaa (Valio), annos 200g450g540kcal14.9g21.6g45g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana15930g10234kcal688.4g566.8g578.6g235.8g
Valittu annoskoko7965g5117kcal344.2g283.4g289.3g117.9g
Annoskoko puolitettuna3983g2559kcal172.1g141.7g144.7g59g
Arvot/100g100g64kcal4.3g3.6g3.6g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=316493