Jauhelihapizza täysjyvävehnäjauhosta (pellillinen)

Pellillinen terveellistä pizzaa!

Jos omistat viljamyllyn, jauha jyvät jauhoiksi viljamyllyllä juuri ennen valmistusta, niin taikinaan ei tule kitkerää makua niin kuin täysjyvästä härskiintyessään saattaa tulla.

Sekoita 2 tl kuivahiiva 5 dl jauhoihin.

Lisää 4 rkl oliiviöljyä.

Lisää 38 asteista vettä 2 dl.
Lisää 1 tl suolaa.

Vaivaa nyrkillä 5 min.
Jätä nousemaan 20 min.
Valmista ketsupista, oreganosta, valkosipulista ja 2 rkl oliviiöljystä kastike.

Kuullota sipulit, ja paista jauheliha.

Mausta 1 tl suolalla, valkosipulilla ja haluamillasi mausteilla.

Raasta juusto, viipaloi tomaatit.

Kaulitse pellin kokoinen levy taikinasta.

Aseta taikina nousemaan pellille 20 minuutiksi.

Levitä kastike taikinan päälle, sitten tomaatti, sitten jauheliha ja lopuksi juustoraaste.

Paista 220 asteisessa uunissa 20-25 min niin että pohjasta tulee rapea.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 663 grammaa

Ukkopekka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g250g775kcal42.5g135g7.3g32.5g
Emmental, punaleima 17%175g508kcal59.5g0g29.7g0g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha350g581kcal66.5g0g35g0g
Oliiviöljy (ekstra-neitsytoliiviöljy) (Rainbow), annos 10g45g405kcal0g0g45g0g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g300g61kcal1.8g11.4g0.9g4.2g
Sipuli (kuorittu)28g7.4kcal0.4g1.3g0.1g0.5g
Vesi, vesijohtovesi 100g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g5g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g5g0kcal0g0g0g0g
Ketsuppi, Pirkka60g64kcal0.6g15g0g0.7g
Oregano, kuivattu 1g3.1kcal0.1g0.2g0.1g0.4g
Valkosipuli 8g8.7kcal0.6g1.3g0g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2653g4826kcal344g328.4g236.2g77g
Valittu annoskoko1327g2413kcal172g164.2g118.1g38.5g
Annoskoko puolitettuna663g1206kcal86g82.1g59.1g19.3g
Arvot/100g100g182kcal13g12.4g8.9g2.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=321157