Jauhelihapizza täysjyvävehnäjauhosta (pellillinen)

Pellillinen terveellistä pizzaa!

Jos omistat viljamyllyn, jauha jyvät jauhoiksi viljamyllyllä juuri ennen valmistusta, niin taikinaan ei tule kitkerää makua niin kuin täysjyvästä härskiintyessään saattaa tulla.

Sekoita 2 tl kuivahiiva 5 dl jauhoihin.

Lisää 4 rkl oliiviöljyä.

Lisää 38 asteista vettä 2 dl.
Lisää 1 tl suolaa.

Vaivaa nyrkillä 5 min.
Jätä nousemaan 20 min.
Valmista ketsupista, oreganosta, valkosipulista ja 2 rkl oliviiöljystä kastike.

Kuullota sipulit, ja paista jauheliha.

Mausta 1 tl suolalla, valkosipulilla ja haluamillasi mausteilla.

Raasta juusto, viipaloi tomaatit.

Kaulitse pellin kokoinen levy taikinasta.

Aseta taikina nousemaan pellille 20 minuutiksi.

Levitä kastike taikinan päälle, sitten tomaatti, sitten jauheliha ja lopuksi juustoraaste.

Paista 220 asteisessa uunissa 20-25 min niin että pohjasta tulee rapea.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 663 grammaa

Ukkopekka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g375g1162kcal63.7g202.4g10.9g48.7g
Emmental, punaleima 17%262g761kcal89.2g0g44.6g0g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha525g871kcal99.7g0g52.5g0g
Oliiviöljy (ekstra-neitsytoliiviöljy) (Rainbow), annos 10g68g607kcal0g0g67.5g0g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g450g91kcal2.7g17.1g1.3g6.3g
Sipuli (kuorittu)41g11kcal0.5g2g0.1g0.7g
Vesi, vesijohtovesi 150g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g7.5g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g7.5g0kcal0g0g0g0g
Ketsuppi, Pirkka90g96kcal0.9g22.5g0g1.1g
Oregano, kuivattu 1.5g4.6kcal0.2g0.3g0.2g0.6g
Valkosipuli 12g13kcal0.9g2g0.1g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3978g7236kcal515.6g492.6g354.4g115.4g
Valittu annoskoko1989g3618kcal257.8g246.3g177.2g57.7g
Annoskoko puolitettuna995g1809kcal128.9g123.2g88.6g28.9g
Arvot/100g100g182kcal13g12.4g8.9g2.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=321157