Jauhelihapizza täysjyvävehnäjauhosta (pellillinen)

Pellillinen terveellistä pizzaa!

Jos omistat viljamyllyn, jauha jyvät jauhoiksi viljamyllyllä juuri ennen valmistusta, niin taikinaan ei tule kitkerää makua niin kuin täysjyvästä härskiintyessään saattaa tulla.

Sekoita 2 tl kuivahiiva 5 dl jauhoihin.

Lisää 4 rkl oliiviöljyä.

Lisää 38 asteista vettä 2 dl.
Lisää 1 tl suolaa.

Vaivaa nyrkillä 5 min.
Jätä nousemaan 20 min.
Valmista ketsupista, oreganosta, valkosipulista ja 2 rkl oliviiöljystä kastike.

Kuullota sipulit, ja paista jauheliha.

Mausta 1 tl suolalla, valkosipulilla ja haluamillasi mausteilla.

Raasta juusto, viipaloi tomaatit.

Kaulitse pellin kokoinen levy taikinasta.

Aseta taikina nousemaan pellille 20 minuutiksi.

Levitä kastike taikinan päälle, sitten tomaatti, sitten jauheliha ja lopuksi juustoraaste.

Paista 220 asteisessa uunissa 20-25 min niin että pohjasta tulee rapea.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 663 grammaa

Ukkopekka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g625g1937kcal106.2g337.4g18.1g81.2g
Emmental, punaleima 17%437g1268kcal148.7g0g74.3g0g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha875g1452kcal166.2g0g87.5g0g
Oliiviöljy (ekstra-neitsytoliiviöljy) (Rainbow), annos 10g113g1012kcal0g0g112.5g0g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g750g152kcal4.5g28.5g2.2g10.5g
Sipuli (kuorittu)69g19kcal0.9g3.3g0.1g1.2g
Vesi, vesijohtovesi 250g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g13g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g13g0kcal0g0g0g0g
Ketsuppi, Pirkka150g160kcal1.5g37.5g0g1.8g
Oregano, kuivattu 2.5g7.6kcal0.3g0.5g0.3g1.1g
Valkosipuli 20g22kcal1.6g3.3g0.1g0.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6630g12059kcal859.8g821g590.2g192.4g
Valittu annoskoko3315g6030kcal429.9g410.5g295.1g96.2g
Annoskoko puolitettuna1658g3015kcal215g205.3g147.6g48.1g
Arvot/100g100g182kcal13g12.4g8.9g2.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=321157