Jauhelihapizza täysjyvävehnäjauhosta (pellillinen)

Pellillinen terveellistä pizzaa!

Jos omistat viljamyllyn, jauha jyvät jauhoiksi viljamyllyllä juuri ennen valmistusta, niin taikinaan ei tule kitkerää makua niin kuin täysjyvästä härskiintyessään saattaa tulla.

Sekoita 2 tl kuivahiiva 5 dl jauhoihin.

Lisää 4 rkl oliiviöljyä.

Lisää 38 asteista vettä 2 dl.
Lisää 1 tl suolaa.

Vaivaa nyrkillä 5 min.
Jätä nousemaan 20 min.
Valmista ketsupista, oreganosta, valkosipulista ja 2 rkl oliviiöljystä kastike.

Kuullota sipulit, ja paista jauheliha.

Mausta 1 tl suolalla, valkosipulilla ja haluamillasi mausteilla.

Raasta juusto, viipaloi tomaatit.

Kaulitse pellin kokoinen levy taikinasta.

Aseta taikina nousemaan pellille 20 minuutiksi.

Levitä kastike taikinan päälle, sitten tomaatti, sitten jauheliha ja lopuksi juustoraaste.

Paista 220 asteisessa uunissa 20-25 min niin että pohjasta tulee rapea.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 663 grammaa

Ukkopekka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g750g2324kcal127.5g404.8g21.7g97.5g
Emmental, punaleima 17%525g1522kcal178.4g0g89.2g0g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha1050g1742kcal199.4g0g105g0g
Oliiviöljy (ekstra-neitsytoliiviöljy) (Rainbow), annos 10g135g1215kcal0g0g134.9g0g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g900g183kcal5.4g34.2g2.7g12.6g
Sipuli (kuorittu)83g22kcal1.1g4g0.2g1.4g
Vesi, vesijohtovesi 300g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g15g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g15g0kcal0g0g0g0g
Ketsuppi, Pirkka180g193kcal1.8g45g0g2.2g
Oregano, kuivattu 3g9kcal0.3g0.6g0.3g1.3g
Valkosipuli 24g26kcal1.9g3.9g0.1g0.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7956g14471kcal1031.6g985g708.2g231g
Valittu annoskoko3978g7235kcal515.8g492.5g354.1g115.5g
Annoskoko puolitettuna1989g3618kcal257.9g246.3g177.1g57.8g
Arvot/100g100g182kcal13g12.4g8.9g2.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=321157