Jauhelihapizza täysjyvävehnäjauhosta (pellillinen)

Pellillinen terveellistä pizzaa!

Jos omistat viljamyllyn, jauha jyvät jauhoiksi viljamyllyllä juuri ennen valmistusta, niin taikinaan ei tule kitkerää makua niin kuin täysjyvästä härskiintyessään saattaa tulla.

Sekoita 2 tl kuivahiiva 5 dl jauhoihin.

Lisää 4 rkl oliiviöljyä.

Lisää 38 asteista vettä 2 dl.
Lisää 1 tl suolaa.

Vaivaa nyrkillä 5 min.
Jätä nousemaan 20 min.
Valmista ketsupista, oreganosta, valkosipulista ja 2 rkl oliviiöljystä kastike.

Kuullota sipulit, ja paista jauheliha.

Mausta 1 tl suolalla, valkosipulilla ja haluamillasi mausteilla.

Raasta juusto, viipaloi tomaatit.

Kaulitse pellin kokoinen levy taikinasta.

Aseta taikina nousemaan pellille 20 minuutiksi.

Levitä kastike taikinan päälle, sitten tomaatti, sitten jauheliha ja lopuksi juustoraaste.

Paista 220 asteisessa uunissa 20-25 min niin että pohjasta tulee rapea.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 663 grammaa

Ukkopekka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g875g2712kcal148.7g472.3g25.4g113.7g
Emmental, punaleima 17%612g1776kcal208.2g0g104.1g0g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha1225g2033kcal232.7g0g122.5g0g
Oliiviöljy (ekstra-neitsytoliiviöljy) (Rainbow), annos 10g157g1417kcal0g0g157.4g0g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g1050g213kcal6.3g39.9g3.1g14.7g
Sipuli (kuorittu)96g26kcal1.3g4.6g0.2g1.6g
Vesi, vesijohtovesi 350g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g18g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g18g0kcal0g0g0g0g
Ketsuppi, Pirkka210g225kcal2.1g52.5g0g2.5g
Oregano, kuivattu 3.5g11kcal0.4g0.8g0.4g1.5g
Valkosipuli 28g30kcal2.2g4.6g0.2g0.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9282g16883kcal1203.8g1149.4g826.6g269.2g
Valittu annoskoko4641g8442kcal601.9g574.7g413.3g134.6g
Annoskoko puolitettuna2321g4221kcal301g287.4g206.7g67.3g
Arvot/100g100g182kcal13g12.4g8.9g2.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=321157