Jauhelihapizza täysjyvävehnäjauhosta (pellillinen)

Pellillinen terveellistä pizzaa!

Jos omistat viljamyllyn, jauha jyvät jauhoiksi viljamyllyllä juuri ennen valmistusta, niin taikinaan ei tule kitkerää makua niin kuin täysjyvästä härskiintyessään saattaa tulla.

Sekoita 2 tl kuivahiiva 5 dl jauhoihin.

Lisää 4 rkl oliiviöljyä.

Lisää 38 asteista vettä 2 dl.
Lisää 1 tl suolaa.

Vaivaa nyrkillä 5 min.
Jätä nousemaan 20 min.
Valmista ketsupista, oreganosta, valkosipulista ja 2 rkl oliviiöljystä kastike.

Kuullota sipulit, ja paista jauheliha.

Mausta 1 tl suolalla, valkosipulilla ja haluamillasi mausteilla.

Raasta juusto, viipaloi tomaatit.

Kaulitse pellin kokoinen levy taikinasta.

Aseta taikina nousemaan pellille 20 minuutiksi.

Levitä kastike taikinan päälle, sitten tomaatti, sitten jauheliha ja lopuksi juustoraaste.

Paista 220 asteisessa uunissa 20-25 min niin että pohjasta tulee rapea.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 663 grammaa

Ukkopekka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g1125g3486kcal191.2g607.3g32.6g146.2g
Emmental, punaleima 17%787g2283kcal267.6g0g133.8g0g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha1574g2614kcal299.1g0g157.4g0g
Oliiviöljy (ekstra-neitsytoliiviöljy) (Rainbow), annos 10g202g1822kcal0g0g202.4g0g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g1350g274kcal8.1g51.3g4g18.9g
Sipuli (kuorittu)124g33kcal1.6g5.9g0.2g2.1g
Vesi, vesijohtovesi 450g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g23g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g23g0kcal0g0g0g0g
Ketsuppi, Pirkka270g289kcal2.7g67.5g0g3.2g
Oregano, kuivattu 4.5g14kcal0.5g1g0.5g1.9g
Valkosipuli 36g39kcal2.8g5.9g0.2g0.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11934g21706kcal1547.2g1477.8g1062.2g346.2g
Valittu annoskoko5967g10853kcal773.6g738.9g531.1g173.1g
Annoskoko puolitettuna2984g5427kcal386.8g369.5g265.6g86.6g
Arvot/100g100g182kcal13g12.4g8.9g2.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=321157