Jauhelihapizza täysjyvävehnäjauhosta (pellillinen)

Pellillinen terveellistä pizzaa!

Jos omistat viljamyllyn, jauha jyvät jauhoiksi viljamyllyllä juuri ennen valmistusta, niin taikinaan ei tule kitkerää makua niin kuin täysjyvästä härskiintyessään saattaa tulla.

Sekoita 2 tl kuivahiiva 5 dl jauhoihin.

Lisää 4 rkl oliiviöljyä.

Lisää 38 asteista vettä 2 dl.
Lisää 1 tl suolaa.

Vaivaa nyrkillä 5 min.
Jätä nousemaan 20 min.
Valmista ketsupista, oreganosta, valkosipulista ja 2 rkl oliviiöljystä kastike.

Kuullota sipulit, ja paista jauheliha.

Mausta 1 tl suolalla, valkosipulilla ja haluamillasi mausteilla.

Raasta juusto, viipaloi tomaatit.

Kaulitse pellin kokoinen levy taikinasta.

Aseta taikina nousemaan pellille 20 minuutiksi.

Levitä kastike taikinan päälle, sitten tomaatti, sitten jauheliha ja lopuksi juustoraaste.

Paista 220 asteisessa uunissa 20-25 min niin että pohjasta tulee rapea.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 663 grammaa

Ukkopekka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g1250g3874kcal212.4g674.7g36.2g162.4g
Emmental, punaleima 17%875g2537kcal297.4g0g148.7g0g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha1749g2904kcal332.4g0g174.9g0g
Oliiviöljy (ekstra-neitsytoliiviöljy) (Rainbow), annos 10g225g2024kcal0g0g224.9g0g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g1499g304kcal9g57g4.5g21g
Sipuli (kuorittu)137g37kcal1.8g6.6g0.3g2.3g
Vesi, vesijohtovesi 500g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g25g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g25g0kcal0g0g0g0g
Ketsuppi, Pirkka300g321kcal3g75g0g3.6g
Oregano, kuivattu 5g15kcal0.5g1.1g0.5g2.1g
Valkosipuli 40g43kcal3.2g6.5g0.2g0.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana13260g24118kcal1719.4g1641.8g1180.4g384.4g
Valittu annoskoko6630g12059kcal859.7g820.9g590.2g192.2g
Annoskoko puolitettuna3315g6030kcal429.9g410.5g295.1g96.1g
Arvot/100g100g182kcal13g12.4g8.9g2.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=321157