Lanttulaatikko karpille (joulu -12)

Kuori, paloittele ja keitä lantut suolavedessä.

Ota keitinvedestä 4dl talteen.

Soseuta lantut sauvasekoittimella, lisää leseet, makeutusjauhe, nesteet ja munat.

Mausteiksi:
-muskottipähkinää 1/2tl
-inkivääriä 1/2tl
-kanelia iso ripaus
-valkopippuria iso ripaus
- suolaa
Paista 175 asteessa parisen tuntia.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 288 grammaa

Maumau
AineksetMääräEnergiaPHRK
Lanttu 4000g1154kcal40g184g12g72g
Vehnälese 60g137kcal8g9.2g2.7g22.5g
Vesi800g0kcal0g0g0g0g
Kuohukerma vähälaktoosinen (Rainbow), annos 200g400g1360kcal8g12g140g0g
Kananmuna kuorineen punnittu480g605kcal52.8g1.4g43.2g0g
Makeutusjauhe 1rkl/2g (Rainbow), annos 2g10g40kcal0.2g9.7g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11500g6590kcal218g432.6g395.8g189g
Valittu annoskoko5750g3295kcal109g216.3g197.9g94.5g
Annoskoko puolitettuna2875g1648kcal54.5g108.2g99g47.3g
Arvot/100g100g57kcal1.9g3.8g3.4g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=323060