Kanakorma20130106

Alkuperäinen resepti on kirjasta:

" Intialainen keittokirja - 50 parasta Intian currya ja paljon, paljon muuta.

Camellia Panjabi.

Gummerus. 2005."

Pistaasikananpoikakorma

1 kg broileria
100g suolattomia, kuorittuja pistaaseja
8 kpl vihreää chiliä
5 rkl kevyt kermaa
3 rkl jogurttia
2 kpl silputtua sipulia
ruokaöljyä
2,5x 1 cm:n pala tuoretta inkivääriä
6 kpl isoa valkosipulin kynttä
3/4 tl garam masalaa
1/8 tl kurkumaa
2 kpl laakerinlehteä
3/4 tl jauhettua valkopippuria
1 1/4 tl fenkolinsiemeniä
1 kpl silputtu tomaatti
suolaa
1 tl jauhettua, vihreää kardemummaa
2 rkl silputtuja korianterinlehtiä

1. Paloittele broileri.

Keitä luista ja tähteistä kanaliemi.

Tai käytä rintafileitä ja valmista kanalientä.

2. Keitä pistaaseja 10 min 2,5 dl:ssä vettä.

Valuta pistaasit ja anna niiden jäähtyä.

Hiero ohut kuorikerros pois.

Hienonna pistaasit ja 4 vihreää chiliä kerman kanssa tehosekoittimella tahnaksi.

3. Vatkaa jogurtti haarukalla.

4. Ruskista sipulit kevyesti ruokaöljyssä.

Lisää hienonnettu inkivääri, valkosipuli, garam masala- ja kurkumajauhe, laakerinlehdet, valkopippuri ja fenkolinsiemenet ja paista 2 min. Lisää pistaasiseos ja paista vielä 2 min.

5. Lisää broilerinpalat ja paista 5 minuuttia.

Lisää tomaatti, jogurtti, 4 vihreää chiliä ja suolaa maun mukaan.

Lisää 3 dl kanalientä tai vettä ja keitä broileria 15-20 minuuttia, kunnes se on kypsää.

Ripottele pinnalle jauhettua kardemummaa ja korianterinlehtiä juuri ennen tarjoilua.

Tarjoile riisin ja naan leipien kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 391 grammaa

Jeranen
AineksetMääräEnergiaPHRK
Broileri, rintafilee, nahaton 1224g1311kcal282.8g0g18.4g0g
Sipuli 262g79kcal3.3g12.6g0.5g4.5g
Ruokajogurtti Valio175g157kcal7.9g8.7g10.5g0g
Pistaasipähkinä salliselta (Salliselta), annos 80g140g817kcal29.4g21g64.4g14g
Kevytkerma, Pirkka , vähälaktoosinen, iskukuumennettu (Ingman), annos 50g131g157kcal4.2g5.9g13.1g0g
Inkivääri, tuore, silputtu53g42kcal0.9g9.3g0.4g1g
Chili paprika punainen140g56kcal2.8g12.6g0g0g
Kanaliemi laimennettu 525g52kcal1.4g2.3g4.1g0.2g
Rypsiöljy 87g773kcal0g0g87.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5474g6892kcal665.4g144.8g397.6g39.4g
Valittu annoskoko2737g3446kcal332.7g72.4g198.8g19.7g
Annoskoko puolitettuna1369g1723kcal166.4g36.2g99.4g9.9g
Arvot/100g100g126kcal12.2g2.6g7.3g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=324482