Kanakorma20130106

Alkuperäinen resepti on kirjasta:

" Intialainen keittokirja - 50 parasta Intian currya ja paljon, paljon muuta.

Camellia Panjabi.

Gummerus. 2005."

Pistaasikananpoikakorma

1 kg broileria
100g suolattomia, kuorittuja pistaaseja
8 kpl vihreää chiliä
5 rkl kevyt kermaa
3 rkl jogurttia
2 kpl silputtua sipulia
ruokaöljyä
2,5x 1 cm:n pala tuoretta inkivääriä
6 kpl isoa valkosipulin kynttä
3/4 tl garam masalaa
1/8 tl kurkumaa
2 kpl laakerinlehteä
3/4 tl jauhettua valkopippuria
1 1/4 tl fenkolinsiemeniä
1 kpl silputtu tomaatti
suolaa
1 tl jauhettua, vihreää kardemummaa
2 rkl silputtuja korianterinlehtiä

1. Paloittele broileri.

Keitä luista ja tähteistä kanaliemi.

Tai käytä rintafileitä ja valmista kanalientä.

2. Keitä pistaaseja 10 min 2,5 dl:ssä vettä.

Valuta pistaasit ja anna niiden jäähtyä.

Hiero ohut kuorikerros pois.

Hienonna pistaasit ja 4 vihreää chiliä kerman kanssa tehosekoittimella tahnaksi.

3. Vatkaa jogurtti haarukalla.

4. Ruskista sipulit kevyesti ruokaöljyssä.

Lisää hienonnettu inkivääri, valkosipuli, garam masala- ja kurkumajauhe, laakerinlehdet, valkopippuri ja fenkolinsiemenet ja paista 2 min. Lisää pistaasiseos ja paista vielä 2 min.

5. Lisää broilerinpalat ja paista 5 minuuttia.

Lisää tomaatti, jogurtti, 4 vihreää chiliä ja suolaa maun mukaan.

Lisää 3 dl kanalientä tai vettä ja keitä broileria 15-20 minuuttia, kunnes se on kypsää.

Ripottele pinnalle jauhettua kardemummaa ja korianterinlehtiä juuri ennen tarjoilua.

Tarjoile riisin ja naan leipien kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 391 grammaa

Jeranen
AineksetMääräEnergiaPHRK
Broileri, rintafilee, nahaton 1749g1873kcal404g0g26.2g0g
Sipuli 375g113kcal4.7g18g0.7g6.4g
Ruokajogurtti Valio250g225kcal11.2g12.5g15g0g
Pistaasipähkinä salliselta (Salliselta), annos 80g200g1167kcal42g30g91.9g20g
Kevytkerma, Pirkka , vähälaktoosinen, iskukuumennettu (Ingman), annos 50g187g225kcal6g8.4g18.7g0g
Inkivääri, tuore, silputtu75g60kcal1.3g13.3g0.6g1.5g
Chili paprika punainen200g80kcal4g18g0g0g
Kanaliemi laimennettu 750g74kcal2g3.2g5.9g0.2g
Rypsiöljy 125g1105kcal0g0g124.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7820g9846kcal950.4g206.8g567.8g56.2g
Valittu annoskoko3910g4923kcal475.2g103.4g283.9g28.1g
Annoskoko puolitettuna1955g2461kcal237.6g51.7g142g14.1g
Arvot/100g100g126kcal12.2g2.6g7.3g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=324482