Gulassi (Valio Reseptit)

Ota liha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen ruoanvalmistusta, jotta se ehtii lämmetä ennen kypsennystä.

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulin kynnet.

Halkaise suippopaprika, poista siemenet ja valkoiset siemenkalvot ja suikaloi paprika.

Kuutioi tomaatit.

Kuumenna voi valurautapadassa.

Lisää lihapalat ja ruskista.

Lisää joukkoon sipulit ja valkosipulin kynnet.

Paista 3 - 4 min, kunnes ne ovat kullanruskeita.

Lisää joukkoon tomaattipyree, paprikajauhe, suippopaprikat ja tomaatit mehuineen.

Paista n. 5 min.
Lisää joukkoon vesi.

Mausta suolalla ja vasikan fondilla Anna muhia liedellä miedolla lämmöllä tai 170-asteisessa uunissa noin 40 min.
Lisää padan joukkoon smetana ja tuorejuusto.

Jatka kypsentämistä vielä n. 10 min. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla.

Tarjoa paistettujen, kuminalla ja paprikajauheella maustettujen perunoiden kanssa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 324 grammaa

Dasilva
AineksetMääräEnergiaPHRK
Naudan Sisäpaisti510g561kcal112.2g0.5g15.3g0g
Sipuli (kuorittu)89g24kcal1.2g4.3g0.2g1.5g
Suippopaprika, makea, Pirkka67g17kcal0.6g3.1g0.3g1.3g
Tomaatti 143g33kcal0.8g4.9g0.4g2g
Valkosipuli, tuore, silputtu10g10kcal0.8g1.6g0.1g0.2g
Voi 40g290kcal0.5g0.2g32.5g0g
Fondi häränliha. (Knorr), annos 10g10g16kcal0.9g3.1g0g0.1g
Vesi267g0kcal0g0g0g0g
Smetana, Valio, hyla80g312kcal1.6g2g33.6g0g
Paprika-chili tuorejuusto viola80g128kcal6.4g3.2g10.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2592g2782kcal250g45.8g185.6g10.2g
Valittu annoskoko1296g1391kcal125g22.9g92.8g5.1g
Annoskoko puolitettuna648g696kcal62.5g11.5g46.4g2.6g
Arvot/100g100g107kcal9.6g1.8g7.2g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=325200