Gulassi (Valio Reseptit)

Ota liha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen ruoanvalmistusta, jotta se ehtii lämmetä ennen kypsennystä.

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulin kynnet.

Halkaise suippopaprika, poista siemenet ja valkoiset siemenkalvot ja suikaloi paprika.

Kuutioi tomaatit.

Kuumenna voi valurautapadassa.

Lisää lihapalat ja ruskista.

Lisää joukkoon sipulit ja valkosipulin kynnet.

Paista 3 - 4 min, kunnes ne ovat kullanruskeita.

Lisää joukkoon tomaattipyree, paprikajauhe, suippopaprikat ja tomaatit mehuineen.

Paista n. 5 min.
Lisää joukkoon vesi.

Mausta suolalla ja vasikan fondilla Anna muhia liedellä miedolla lämmöllä tai 170-asteisessa uunissa noin 40 min.
Lisää padan joukkoon smetana ja tuorejuusto.

Jatka kypsentämistä vielä n. 10 min. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla.

Tarjoa paistettujen, kuminalla ja paprikajauheella maustettujen perunoiden kanssa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 324 grammaa

Dasilva
AineksetMääräEnergiaPHRK
Naudan Sisäpaisti574g631kcal126.2g0.6g17.2g0g
Sipuli (kuorittu)101g27kcal1.3g4.8g0.2g1.7g
Suippopaprika, makea, Pirkka75g19kcal0.7g3.4g0.3g1.4g
Tomaatti 161g37kcal0.9g5.6g0.5g2.3g
Valkosipuli, tuore, silputtu11g12kcal0.9g1.8g0.1g0.2g
Voi 45g326kcal0.5g0.2g36.6g0g
Fondi häränliha. (Knorr), annos 10g11g18kcal1g3.5g0g0.1g
Vesi300g0kcal0g0g0g0g
Smetana, Valio, hyla90g351kcal1.8g2.3g37.8g0g
Paprika-chili tuorejuusto viola90g144kcal7.2g3.6g11.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2916g3129kcal281g51.6g208.8g11.4g
Valittu annoskoko1458g1565kcal140.5g25.8g104.4g5.7g
Annoskoko puolitettuna729g782kcal70.3g12.9g52.2g2.9g
Arvot/100g100g107kcal9.6g1.8g7.2g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=325200