Gulassi (Valio Reseptit)

Ota liha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen ruoanvalmistusta, jotta se ehtii lämmetä ennen kypsennystä.

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulin kynnet.

Halkaise suippopaprika, poista siemenet ja valkoiset siemenkalvot ja suikaloi paprika.

Kuutioi tomaatit.

Kuumenna voi valurautapadassa.

Lisää lihapalat ja ruskista.

Lisää joukkoon sipulit ja valkosipulin kynnet.

Paista 3 - 4 min, kunnes ne ovat kullanruskeita.

Lisää joukkoon tomaattipyree, paprikajauhe, suippopaprikat ja tomaatit mehuineen.

Paista n. 5 min.
Lisää joukkoon vesi.

Mausta suolalla ja vasikan fondilla Anna muhia liedellä miedolla lämmöllä tai 170-asteisessa uunissa noin 40 min.
Lisää padan joukkoon smetana ja tuorejuusto.

Jatka kypsentämistä vielä n. 10 min. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla.

Tarjoa paistettujen, kuminalla ja paprikajauheella maustettujen perunoiden kanssa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 324 grammaa

Dasilva
AineksetMääräEnergiaPHRK
Naudan Sisäpaisti638g701kcal140.2g0.6g19.1g0g
Sipuli (kuorittu)112g30kcal1.5g5.4g0.2g1.9g
Suippopaprika, makea, Pirkka83g21kcal0.7g3.8g0.3g1.6g
Tomaatti 179g41kcal1g6.2g0.5g2.5g
Valkosipuli, tuore, silputtu13g13kcal1g2g0.1g0.3g
Voi 50g363kcal0.6g0.2g40.7g0g
Fondi häränliha. (Knorr), annos 10g13g20kcal1.1g3.9g0g0.1g
Vesi333g0kcal0g0g0g0g
Smetana, Valio, hyla100g390kcal2g2.5g42g0g
Paprika-chili tuorejuusto viola100g160kcal8g4g13g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3240g3477kcal312.2g57.2g231.8g12.8g
Valittu annoskoko1620g1739kcal156.1g28.6g115.9g6.4g
Annoskoko puolitettuna810g869kcal78.1g14.3g58g3.2g
Arvot/100g100g107kcal9.6g1.8g7.2g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=325200