Gulassi (Valio Reseptit)

Ota liha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen ruoanvalmistusta, jotta se ehtii lämmetä ennen kypsennystä.

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulin kynnet.

Halkaise suippopaprika, poista siemenet ja valkoiset siemenkalvot ja suikaloi paprika.

Kuutioi tomaatit.

Kuumenna voi valurautapadassa.

Lisää lihapalat ja ruskista.

Lisää joukkoon sipulit ja valkosipulin kynnet.

Paista 3 - 4 min, kunnes ne ovat kullanruskeita.

Lisää joukkoon tomaattipyree, paprikajauhe, suippopaprikat ja tomaatit mehuineen.

Paista n. 5 min.
Lisää joukkoon vesi.

Mausta suolalla ja vasikan fondilla Anna muhia liedellä miedolla lämmöllä tai 170-asteisessa uunissa noin 40 min.
Lisää padan joukkoon smetana ja tuorejuusto.

Jatka kypsentämistä vielä n. 10 min. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla.

Tarjoa paistettujen, kuminalla ja paprikajauheella maustettujen perunoiden kanssa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 324 grammaa

Dasilva
AineksetMääräEnergiaPHRK
Naudan Sisäpaisti893g982kcal196.3g0.9g26.8g0g
Sipuli (kuorittu)156g42kcal2g7.5g0.3g2.7g
Suippopaprika, makea, Pirkka117g29kcal1g5.4g0.5g2.2g
Tomaatti 251g57kcal1.4g8.7g0.8g3.5g
Valkosipuli, tuore, silputtu18g18kcal1.4g2.9g0.1g0.4g
Voi 70g508kcal0.8g0.3g56.9g0g
Fondi häränliha. (Knorr), annos 10g18g28kcal1.6g5.4g0.1g0.1g
Vesi467g0kcal0g0g0g0g
Smetana, Valio, hyla140g546kcal2.8g3.5g58.8g0g
Paprika-chili tuorejuusto viola140g224kcal11.2g5.6g18.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4536g4868kcal437g80.4g325g17.8g
Valittu annoskoko2268g2434kcal218.5g40.2g162.5g8.9g
Annoskoko puolitettuna1134g1217kcal109.3g20.1g81.3g4.5g
Arvot/100g100g107kcal9.6g1.8g7.2g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=325200