Gulassi (Valio Reseptit)

Ota liha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen ruoanvalmistusta, jotta se ehtii lämmetä ennen kypsennystä.

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulin kynnet.

Halkaise suippopaprika, poista siemenet ja valkoiset siemenkalvot ja suikaloi paprika.

Kuutioi tomaatit.

Kuumenna voi valurautapadassa.

Lisää lihapalat ja ruskista.

Lisää joukkoon sipulit ja valkosipulin kynnet.

Paista 3 - 4 min, kunnes ne ovat kullanruskeita.

Lisää joukkoon tomaattipyree, paprikajauhe, suippopaprikat ja tomaatit mehuineen.

Paista n. 5 min.
Lisää joukkoon vesi.

Mausta suolalla ja vasikan fondilla Anna muhia liedellä miedolla lämmöllä tai 170-asteisessa uunissa noin 40 min.
Lisää padan joukkoon smetana ja tuorejuusto.

Jatka kypsentämistä vielä n. 10 min. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla.

Tarjoa paistettujen, kuminalla ja paprikajauheella maustettujen perunoiden kanssa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 324 grammaa

Dasilva
AineksetMääräEnergiaPHRK
Naudan Sisäpaisti1020g1122kcal224.4g1g30.6g0g
Sipuli (kuorittu)179g48kcal2.3g8.6g0.4g3g
Suippopaprika, makea, Pirkka133g33kcal1.2g6.1g0.5g2.5g
Tomaatti 287g65kcal1.6g9.9g0.9g4g
Valkosipuli, tuore, silputtu20g21kcal1.6g3.3g0.1g0.4g
Voi 80g580kcal1g0.3g65g0g
Fondi häränliha. (Knorr), annos 10g20g32kcal1.8g6.2g0.1g0.1g
Vesi533g0kcal0g0g0g0g
Smetana, Valio, hyla160g624kcal3.2g4g67.2g0g
Paprika-chili tuorejuusto viola160g256kcal12.8g6.4g20.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5184g5564kcal499.8g91.6g371.2g20g
Valittu annoskoko2592g2782kcal249.9g45.8g185.6g10g
Annoskoko puolitettuna1296g1391kcal125g22.9g92.8g5g
Arvot/100g100g107kcal9.6g1.8g7.2g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=325200