Gulassi (Valio Reseptit)

Ota liha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen ruoanvalmistusta, jotta se ehtii lämmetä ennen kypsennystä.

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulin kynnet.

Halkaise suippopaprika, poista siemenet ja valkoiset siemenkalvot ja suikaloi paprika.

Kuutioi tomaatit.

Kuumenna voi valurautapadassa.

Lisää lihapalat ja ruskista.

Lisää joukkoon sipulit ja valkosipulin kynnet.

Paista 3 - 4 min, kunnes ne ovat kullanruskeita.

Lisää joukkoon tomaattipyree, paprikajauhe, suippopaprikat ja tomaatit mehuineen.

Paista n. 5 min.
Lisää joukkoon vesi.

Mausta suolalla ja vasikan fondilla Anna muhia liedellä miedolla lämmöllä tai 170-asteisessa uunissa noin 40 min.
Lisää padan joukkoon smetana ja tuorejuusto.

Jatka kypsentämistä vielä n. 10 min. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla.

Tarjoa paistettujen, kuminalla ja paprikajauheella maustettujen perunoiden kanssa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 324 grammaa

Dasilva
AineksetMääräEnergiaPHRK
Naudan Sisäpaisti1148g1262kcal252.4g1.1g34.4g0g
Sipuli (kuorittu)201g54kcal2.6g9.6g0.4g3.4g
Suippopaprika, makea, Pirkka150g38kcal1.3g6.9g0.6g2.8g
Tomaatti 323g73kcal1.8g11.1g1g4.5g
Valkosipuli, tuore, silputtu23g23kcal1.8g3.7g0.1g0.5g
Voi 90g653kcal1.1g0.4g73.2g0g
Fondi häränliha. (Knorr), annos 10g23g36kcal2g7g0.1g0.2g
Vesi600g0kcal0g0g0g0g
Smetana, Valio, hyla180g702kcal3.6g4.5g75.6g0g
Paprika-chili tuorejuusto viola180g288kcal14.4g7.2g23.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5832g6259kcal562g103g417.6g22.8g
Valittu annoskoko2916g3130kcal281g51.5g208.8g11.4g
Annoskoko puolitettuna1458g1565kcal140.5g25.8g104.4g5.7g
Arvot/100g100g107kcal9.6g1.8g7.2g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=325200