Gulassi (Valio Reseptit)

Ota liha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen ruoanvalmistusta, jotta se ehtii lämmetä ennen kypsennystä.

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulin kynnet.

Halkaise suippopaprika, poista siemenet ja valkoiset siemenkalvot ja suikaloi paprika.

Kuutioi tomaatit.

Kuumenna voi valurautapadassa.

Lisää lihapalat ja ruskista.

Lisää joukkoon sipulit ja valkosipulin kynnet.

Paista 3 - 4 min, kunnes ne ovat kullanruskeita.

Lisää joukkoon tomaattipyree, paprikajauhe, suippopaprikat ja tomaatit mehuineen.

Paista n. 5 min.
Lisää joukkoon vesi.

Mausta suolalla ja vasikan fondilla Anna muhia liedellä miedolla lämmöllä tai 170-asteisessa uunissa noin 40 min.
Lisää padan joukkoon smetana ja tuorejuusto.

Jatka kypsentämistä vielä n. 10 min. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla.

Tarjoa paistettujen, kuminalla ja paprikajauheella maustettujen perunoiden kanssa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 324 grammaa

Dasilva
AineksetMääräEnergiaPHRK
Naudan Sisäpaisti1275g1403kcal280.5g1.3g38.2g0g
Sipuli (kuorittu)223g60kcal2.9g10.7g0.4g3.8g
Suippopaprika, makea, Pirkka167g42kcal1.5g7.7g0.7g3.2g
Tomaatti 358g82kcal2g12.4g1.1g5g
Valkosipuli, tuore, silputtu25g26kcal2g4.1g0.1g0.5g
Voi 100g725kcal1.2g0.4g81.3g0g
Fondi häränliha. (Knorr), annos 10g25g40kcal2.2g7.7g0.1g0.2g
Vesi667g0kcal0g0g0g0g
Smetana, Valio, hyla200g780kcal4g5g84g0g
Paprika-chili tuorejuusto viola200g320kcal16g8g26g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6480g6955kcal624.6g114.6g463.8g25.4g
Valittu annoskoko3240g3478kcal312.3g57.3g231.9g12.7g
Annoskoko puolitettuna1620g1739kcal156.2g28.7g116g6.4g
Arvot/100g100g107kcal9.6g1.8g7.2g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=325200