Gulassi (Valio Reseptit)

Ota liha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen ruoanvalmistusta, jotta se ehtii lämmetä ennen kypsennystä.

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulin kynnet.

Halkaise suippopaprika, poista siemenet ja valkoiset siemenkalvot ja suikaloi paprika.

Kuutioi tomaatit.

Kuumenna voi valurautapadassa.

Lisää lihapalat ja ruskista.

Lisää joukkoon sipulit ja valkosipulin kynnet.

Paista 3 - 4 min, kunnes ne ovat kullanruskeita.

Lisää joukkoon tomaattipyree, paprikajauhe, suippopaprikat ja tomaatit mehuineen.

Paista n. 5 min.
Lisää joukkoon vesi.

Mausta suolalla ja vasikan fondilla Anna muhia liedellä miedolla lämmöllä tai 170-asteisessa uunissa noin 40 min.
Lisää padan joukkoon smetana ja tuorejuusto.

Jatka kypsentämistä vielä n. 10 min. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla.

Tarjoa paistettujen, kuminalla ja paprikajauheella maustettujen perunoiden kanssa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 324 grammaa

Dasilva
AineksetMääräEnergiaPHRK
Naudan Sisäpaisti1530g1683kcal336.6g1.5g45.9g0g
Sipuli (kuorittu)268g72kcal3.5g12.9g0.5g4.6g
Suippopaprika, makea, Pirkka200g50kcal1.8g9.2g0.8g3.8g
Tomaatti 430g98kcal2.4g14.8g1.3g6g
Valkosipuli, tuore, silputtu30g31kcal2.4g4.9g0.2g0.6g
Voi 120g871kcal1.4g0.5g97.6g0g
Fondi häränliha. (Knorr), annos 10g30g48kcal2.7g9.3g0.1g0.2g
Vesi800g0kcal0g0g0g0g
Smetana, Valio, hyla240g936kcal4.8g6g100.8g0g
Paprika-chili tuorejuusto viola240g384kcal19.2g9.6g31.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7776g8346kcal749.6g137.4g556.8g30.4g
Valittu annoskoko3888g4173kcal374.8g68.7g278.4g15.2g
Annoskoko puolitettuna1944g2087kcal187.4g34.4g139.2g7.6g
Arvot/100g100g107kcal9.6g1.8g7.2g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=325200