Gulassi (Valio Reseptit)

Ota liha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen ruoanvalmistusta, jotta se ehtii lämmetä ennen kypsennystä.

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulin kynnet.

Halkaise suippopaprika, poista siemenet ja valkoiset siemenkalvot ja suikaloi paprika.

Kuutioi tomaatit.

Kuumenna voi valurautapadassa.

Lisää lihapalat ja ruskista.

Lisää joukkoon sipulit ja valkosipulin kynnet.

Paista 3 - 4 min, kunnes ne ovat kullanruskeita.

Lisää joukkoon tomaattipyree, paprikajauhe, suippopaprikat ja tomaatit mehuineen.

Paista n. 5 min.
Lisää joukkoon vesi.

Mausta suolalla ja vasikan fondilla Anna muhia liedellä miedolla lämmöllä tai 170-asteisessa uunissa noin 40 min.
Lisää padan joukkoon smetana ja tuorejuusto.

Jatka kypsentämistä vielä n. 10 min. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla.

Tarjoa paistettujen, kuminalla ja paprikajauheella maustettujen perunoiden kanssa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 324 grammaa

Dasilva
AineksetMääräEnergiaPHRK
Naudan Sisäpaisti191g210kcal42.1g0.2g5.7g0g
Sipuli (kuorittu)34g9kcal0.4g1.6g0.1g0.6g
Suippopaprika, makea, Pirkka25g6.2kcal0.2g1.1g0.1g0.5g
Tomaatti 54g12kcal0.3g1.9g0.2g0.8g
Valkosipuli, tuore, silputtu3.7g3.9kcal0.3g0.6g0g0.1g
Voi 15g109kcal0.2g0.1g12.2g0g
Fondi häränliha. (Knorr), annos 10g3.7g6kcal0.3g1.2g0g0g
Vesi100g0kcal0g0g0g0g
Smetana, Valio, hyla30g117kcal0.6g0.8g12.6g0g
Paprika-chili tuorejuusto viola30g48kcal2.4g1.2g3.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana972g1043kcal93.6g17.4g69.6g4g
Valittu annoskoko486g522kcal46.8g8.7g34.8g2g
Annoskoko puolitettuna243g261kcal23.4g4.4g17.4g1g
Arvot/100g100g107kcal9.6g1.8g7.2g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=325200