Gulassi (Valio Reseptit)

Ota liha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen ruoanvalmistusta, jotta se ehtii lämmetä ennen kypsennystä.

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulin kynnet.

Halkaise suippopaprika, poista siemenet ja valkoiset siemenkalvot ja suikaloi paprika.

Kuutioi tomaatit.

Kuumenna voi valurautapadassa.

Lisää lihapalat ja ruskista.

Lisää joukkoon sipulit ja valkosipulin kynnet.

Paista 3 - 4 min, kunnes ne ovat kullanruskeita.

Lisää joukkoon tomaattipyree, paprikajauhe, suippopaprikat ja tomaatit mehuineen.

Paista n. 5 min.
Lisää joukkoon vesi.

Mausta suolalla ja vasikan fondilla Anna muhia liedellä miedolla lämmöllä tai 170-asteisessa uunissa noin 40 min.
Lisää padan joukkoon smetana ja tuorejuusto.

Jatka kypsentämistä vielä n. 10 min. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla.

Tarjoa paistettujen, kuminalla ja paprikajauheella maustettujen perunoiden kanssa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 324 grammaa

Dasilva
AineksetMääräEnergiaPHRK
Naudan Sisäpaisti2040g2244kcal448.8g2g61.2g0g
Sipuli (kuorittu)357g97kcal4.6g17.2g0.7g6.1g
Suippopaprika, makea, Pirkka267g67kcal2.4g12.3g1.1g5.1g
Tomaatti 573g131kcal3.2g19.8g1.7g8g
Valkosipuli, tuore, silputtu40g42kcal3.2g6.5g0.2g0.8g
Voi 160g1161kcal1.9g0.6g130.1g0g
Fondi häränliha. (Knorr), annos 10g40g64kcal3.6g12.4g0.1g0.3g
Vesi1067g0kcal0g0g0g0g
Smetana, Valio, hyla320g1248kcal6.4g8g134.4g0g
Paprika-chili tuorejuusto viola320g512kcal25.6g12.8g41.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10368g11128kcal999.4g183.2g742.2g40.6g
Valittu annoskoko5184g5564kcal499.7g91.6g371.1g20.3g
Annoskoko puolitettuna2592g2782kcal249.9g45.8g185.6g10.2g
Arvot/100g100g107kcal9.6g1.8g7.2g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=325200