Gulassi (Valio Reseptit)

Ota liha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen ruoanvalmistusta, jotta se ehtii lämmetä ennen kypsennystä.

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulin kynnet.

Halkaise suippopaprika, poista siemenet ja valkoiset siemenkalvot ja suikaloi paprika.

Kuutioi tomaatit.

Kuumenna voi valurautapadassa.

Lisää lihapalat ja ruskista.

Lisää joukkoon sipulit ja valkosipulin kynnet.

Paista 3 - 4 min, kunnes ne ovat kullanruskeita.

Lisää joukkoon tomaattipyree, paprikajauhe, suippopaprikat ja tomaatit mehuineen.

Paista n. 5 min.
Lisää joukkoon vesi.

Mausta suolalla ja vasikan fondilla Anna muhia liedellä miedolla lämmöllä tai 170-asteisessa uunissa noin 40 min.
Lisää padan joukkoon smetana ja tuorejuusto.

Jatka kypsentämistä vielä n. 10 min. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla.

Tarjoa paistettujen, kuminalla ja paprikajauheella maustettujen perunoiden kanssa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 324 grammaa

Dasilva
AineksetMääräEnergiaPHRK
Naudan Sisäpaisti2295g2525kcal504.9g2.3g68.8g0g
Sipuli (kuorittu)402g109kcal5.2g19.3g0.8g6.8g
Suippopaprika, makea, Pirkka300g75kcal2.7g13.8g1.2g5.7g
Tomaatti 645g147kcal3.6g22.3g1.9g9g
Valkosipuli, tuore, silputtu45g47kcal3.6g7.3g0.3g0.9g
Voi 180g1306kcal2.1g0.7g146.3g0g
Fondi häränliha. (Knorr), annos 10g45g72kcal4g13.9g0.1g0.3g
Vesi1200g0kcal0g0g0g0g
Smetana, Valio, hyla360g1404kcal7.2g9g151.2g0g
Paprika-chili tuorejuusto viola360g576kcal28.8g14.4g46.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11664g12519kcal1124.2g206g834.8g45.4g
Valittu annoskoko5832g6259kcal562.1g103g417.4g22.7g
Annoskoko puolitettuna2916g3130kcal281.1g51.5g208.7g11.4g
Arvot/100g100g107kcal9.6g1.8g7.2g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=325200