Gulassi (Valio Reseptit)

Ota liha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen ruoanvalmistusta, jotta se ehtii lämmetä ennen kypsennystä.

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulin kynnet.

Halkaise suippopaprika, poista siemenet ja valkoiset siemenkalvot ja suikaloi paprika.

Kuutioi tomaatit.

Kuumenna voi valurautapadassa.

Lisää lihapalat ja ruskista.

Lisää joukkoon sipulit ja valkosipulin kynnet.

Paista 3 - 4 min, kunnes ne ovat kullanruskeita.

Lisää joukkoon tomaattipyree, paprikajauhe, suippopaprikat ja tomaatit mehuineen.

Paista n. 5 min.
Lisää joukkoon vesi.

Mausta suolalla ja vasikan fondilla Anna muhia liedellä miedolla lämmöllä tai 170-asteisessa uunissa noin 40 min.
Lisää padan joukkoon smetana ja tuorejuusto.

Jatka kypsentämistä vielä n. 10 min. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla.

Tarjoa paistettujen, kuminalla ja paprikajauheella maustettujen perunoiden kanssa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 324 grammaa

Dasilva
AineksetMääräEnergiaPHRK
Naudan Sisäpaisti255g281kcal56.1g0.3g7.6g0g
Sipuli (kuorittu)45g12kcal0.6g2.1g0.1g0.8g
Suippopaprika, makea, Pirkka33g8.3kcal0.3g1.5g0.1g0.6g
Tomaatti 72g16kcal0.4g2.5g0.2g1g
Valkosipuli, tuore, silputtu5g5.2kcal0.4g0.8g0g0.1g
Voi 20g145kcal0.2g0.1g16.3g0g
Fondi häränliha. (Knorr), annos 10g5g8kcal0.4g1.5g0g0g
Vesi133g0kcal0g0g0g0g
Smetana, Valio, hyla40g156kcal0.8g1g16.8g0g
Paprika-chili tuorejuusto viola40g64kcal3.2g1.6g5.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1296g1391kcal124.8g22.8g92.6g5g
Valittu annoskoko648g696kcal62.4g11.4g46.3g2.5g
Annoskoko puolitettuna324g348kcal31.2g5.7g23.2g1.3g
Arvot/100g100g107kcal9.6g1.8g7.1g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=325200