Gulassi (Valio Reseptit)

Ota liha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen ruoanvalmistusta, jotta se ehtii lämmetä ennen kypsennystä.

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulin kynnet.

Halkaise suippopaprika, poista siemenet ja valkoiset siemenkalvot ja suikaloi paprika.

Kuutioi tomaatit.

Kuumenna voi valurautapadassa.

Lisää lihapalat ja ruskista.

Lisää joukkoon sipulit ja valkosipulin kynnet.

Paista 3 - 4 min, kunnes ne ovat kullanruskeita.

Lisää joukkoon tomaattipyree, paprikajauhe, suippopaprikat ja tomaatit mehuineen.

Paista n. 5 min.
Lisää joukkoon vesi.

Mausta suolalla ja vasikan fondilla Anna muhia liedellä miedolla lämmöllä tai 170-asteisessa uunissa noin 40 min.
Lisää padan joukkoon smetana ja tuorejuusto.

Jatka kypsentämistä vielä n. 10 min. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla.

Tarjoa paistettujen, kuminalla ja paprikajauheella maustettujen perunoiden kanssa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 324 grammaa

Dasilva
AineksetMääräEnergiaPHRK
Naudan Sisäpaisti383g421kcal84.1g0.4g11.5g0g
Sipuli (kuorittu)67g18kcal0.9g3.2g0.1g1.1g
Suippopaprika, makea, Pirkka50g13kcal0.4g2.3g0.2g0.9g
Tomaatti 108g25kcal0.6g3.7g0.3g1.5g
Valkosipuli, tuore, silputtu7.5g7.8kcal0.6g1.2g0g0.2g
Voi 30g218kcal0.4g0.1g24.4g0g
Fondi häränliha. (Knorr), annos 10g7.5g12kcal0.7g2.3g0g0.1g
Vesi200g0kcal0g0g0g0g
Smetana, Valio, hyla60g234kcal1.2g1.5g25.2g0g
Paprika-chili tuorejuusto viola60g96kcal4.8g2.4g7.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1944g2086kcal187.4g34.2g139g7.6g
Valittu annoskoko972g1043kcal93.7g17.1g69.5g3.8g
Annoskoko puolitettuna486g522kcal46.9g8.6g34.8g1.9g
Arvot/100g100g107kcal9.6g1.8g7.2g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=325200