Jauhelihapasta kalkkunasta ja kesäkurpitsasta

Pese ja leikkaa suuren kesäkurpitsan päätykovat pois.

Suikaloi pituussuunnassa omenankuorintaveitsellä nauhapastan paksuiseksi koko kurpitsa.

Puolita kaikki pestyt kirsikkatomaatit (1/2 rasiaa), silppua sipulit ja valkosipulinkynnet.

Laita pannulle öljy, kuumenna se ja paista siinä kalkkunanjauheliha.

Lisää sipulit ja tomaattipyree.

Lisää mausteet, suola, tomaatit ja ketsuppi kun sipulitkin ovat kypsyneet ja viimeiseksi kesäkurpitsaviipaleet.

Paista vielä muutama minuutti kunnes kesäkurpitsasuikaleet ovat pehmeitä ja taipuvaisia.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 369 grammaa

Mei
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa zucchini 533g96kcal3g13.3g2.1g3.7g
Kirsikkatomaatti, 50g167g33kcal1g6.3g0.5g0g
Tomaattipyree (Rainbow), annos 70g47g35kcal2.1g6g0.1g0g
Kalkkunan Jauheliha (Kariniemi), annos 400g533g741kcal101.3g0g37.3g0g
Heinz ketsuppi24g25kcal0.2g5.7g0g0g
Suola, annos 3g4g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 2.7g7.5kcal0.3g1g0.1g0.7g
Pizzamauste, 46 g purkki (Santa maria), annos 2g2.7g10kcal0.3g1.7g0.2g0g
Basilika, kuivattu 2.7g6.8kcal0.4g0.5g0.1g1.1g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g13g14kcal1.1g2.2g0.1g0.3g
Sipuli, kokonainen 50g133g36kcal1.7g6.4g0.3g0.9g
Rypsiöljy 13g118kcal0g0g13.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2952g2244kcal222.8g86.2g108.2g13.4g
Valittu annoskoko1476g1122kcal111.4g43.1g54.1g6.7g
Annoskoko puolitettuna738g561kcal55.7g21.6g27.1g3.4g
Arvot/100g100g76kcal7.5g2.9g3.7g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=325696