Jauhelihapasta kalkkunasta ja kesäkurpitsasta

Pese ja leikkaa suuren kesäkurpitsan päätykovat pois.

Suikaloi pituussuunnassa omenankuorintaveitsellä nauhapastan paksuiseksi koko kurpitsa.

Puolita kaikki pestyt kirsikkatomaatit (1/2 rasiaa), silppua sipulit ja valkosipulinkynnet.

Laita pannulle öljy, kuumenna se ja paista siinä kalkkunanjauheliha.

Lisää sipulit ja tomaattipyree.

Lisää mausteet, suola, tomaatit ja ketsuppi kun sipulitkin ovat kypsyneet ja viimeiseksi kesäkurpitsaviipaleet.

Paista vielä muutama minuutti kunnes kesäkurpitsasuikaleet ovat pehmeitä ja taipuvaisia.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 369 grammaa

Mei
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa zucchini 800g144kcal4.5g20g3.2g5.6g
Kirsikkatomaatti, 50g250g50kcal1.5g9.5g0.8g0g
Tomaattipyree (Rainbow), annos 70g70g52kcal3.2g9g0.1g0g
Kalkkunan Jauheliha (Kariniemi), annos 400g800g1112kcal152g0g56g0g
Heinz ketsuppi36g37kcal0.3g8.6g0g0g
Suola, annos 3g6g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 4g11kcal0.4g1.5g0.1g1.1g
Pizzamauste, 46 g purkki (Santa maria), annos 2g4g15kcal0.5g2.5g0.3g0g
Basilika, kuivattu 4g10kcal0.6g0.8g0.2g1.6g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g20g21kcal1.6g3.3g0.1g0.4g
Sipuli, kokonainen 50g200g54kcal2.6g9.6g0.4g1.4g
Rypsiöljy 20g177kcal0g0g20g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4428g3366kcal334.4g129.6g162.4g20.2g
Valittu annoskoko2214g1683kcal167.2g64.8g81.2g10.1g
Annoskoko puolitettuna1107g841kcal83.6g32.4g40.6g5.1g
Arvot/100g100g76kcal7.6g2.9g3.7g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=325696