Jauhelihapasta kalkkunasta ja kesäkurpitsasta

Pese ja leikkaa suuren kesäkurpitsan päätykovat pois.

Suikaloi pituussuunnassa omenankuorintaveitsellä nauhapastan paksuiseksi koko kurpitsa.

Puolita kaikki pestyt kirsikkatomaatit (1/2 rasiaa), silppua sipulit ja valkosipulinkynnet.

Laita pannulle öljy, kuumenna se ja paista siinä kalkkunanjauheliha.

Lisää sipulit ja tomaattipyree.

Lisää mausteet, suola, tomaatit ja ketsuppi kun sipulitkin ovat kypsyneet ja viimeiseksi kesäkurpitsaviipaleet.

Paista vielä muutama minuutti kunnes kesäkurpitsasuikaleet ovat pehmeitä ja taipuvaisia.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 369 grammaa

Mei
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa zucchini 1333g241kcal7.5g33.3g5.3g9.3g
Kirsikkatomaatti, 50g417g83kcal2.5g15.8g1.3g0g
Tomaattipyree (Rainbow), annos 70g117g86kcal5.3g15.1g0.2g0g
Kalkkunan Jauheliha (Kariniemi), annos 400g1333g1853kcal253.3g0g93.3g0g
Heinz ketsuppi60g61kcal0.5g14.3g0.1g0g
Suola, annos 3g10g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 6.7g19kcal0.7g2.6g0.2g1.8g
Pizzamauste, 46 g purkki (Santa maria), annos 2g6.7g25kcal0.9g4.1g0.5g0g
Basilika, kuivattu 6.7g17kcal1g1.4g0.3g2.7g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g33g35kcal2.6g5.4g0.2g0.7g
Sipuli, kokonainen 50g333g90kcal4.3g16g0.7g2.3g
Rypsiöljy 33g295kcal0g0g33.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7380g5609kcal557.2g216g270.8g33.6g
Valittu annoskoko3690g2805kcal278.6g108g135.4g16.8g
Annoskoko puolitettuna1845g1402kcal139.3g54g67.7g8.4g
Arvot/100g100g76kcal7.6g2.9g3.7g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=325696