Lasagne

1. Täytteen valmistus: Pilko sipuli ja valkosipuli.

Kuullota tilkassa öljyä suurella pannulla.

Lisää jauheliha ja ruskista.

Lisää tomaattimurska ja mausteet (lihaliemikuutio(t), pippuri, basilika...) ja anna muhia hetken.

2. Valmista juustokastike: Laita kattilaan 5dl maitoa ja kuumenna lähes kiehuvaksi.

Lisää 200-300g juustoraastetta ja vatkaa tasaiseksi.

Lisää noin 2 rkl vehnäjauhoa kastikkeen suurustamiseksi.

HUOM! Juustoraaste kannattaa lisätä vähän kerrallaan kokoajan sekoittaen.

Lisää pippuria ja halutessasi muskottia mausteeksi.

3. Aloita lasagnen kasaaminen: Kaada vuoan pohjalle ohut kerros juustokastiketta.

Lado kerros lasagnelevyjä.

Kaada päälle täytettä (noin 1/3) ja vielä juustokastiketta.

Päälle taas uusi kerros lasagnelevyjä.

Tätä jatketaan kunnes kastike ja täyte loppuvat (viimeinen kerros = lasagnelevy ja juustokastike).

Ripottele päälle juustoraastetta halutessasi.

Paista uunissa 225 asteessa noin 30 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 375 grammaa

Nemilia90
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)25g6.7kcal0.3g1.2g0g0.4g
Valkosipuli 2g2.2kcal0.2g0.3g0g0g
Valkosipuli 4g4.3kcal0.3g0.7g0g0.1g
Rasvaton maito, d-vitamiinia 1 ug 250g85kcal7.6g12.2g0.2g0g
Juustoraaste, x-tra, 23% rasvaa200g599kcal46g0g46g0g
Margariini 60%, rainbow/pirkka/eldorado 5g27kcal0g0g3g0g
Lasagnette, täysjyväpasta (Knorr), annos 185g100g320kcal13g61.9g2.5g9g
Tomaattimurska, X-tra (400g tölkki)400g100kcal4g22g0g5.6g
Lihaliemikuutio Rainbow (11g/1)5.5g15kcal0.5g1g1g0g
Vehnäjauho puolikarkea 10g34kcal1g7g0.1g0.3g
Jauheliha, naudan, rasvaa 17 % 500g1137kcal94.9g0g84.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3000g4659kcal335.6g212.6g275.4g30.8g
Valittu annoskoko1500g2330kcal167.8g106.3g137.7g15.4g
Annoskoko puolitettuna750g1165kcal83.9g53.2g68.9g7.7g
Arvot/100g100g155kcal11.2g7.1g9.2g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=326191