Lasagne

1. Täytteen valmistus: Pilko sipuli ja valkosipuli.

Kuullota tilkassa öljyä suurella pannulla.

Lisää jauheliha ja ruskista.

Lisää tomaattimurska ja mausteet (lihaliemikuutio(t), pippuri, basilika...) ja anna muhia hetken.

2. Valmista juustokastike: Laita kattilaan 5dl maitoa ja kuumenna lähes kiehuvaksi.

Lisää 200-300g juustoraastetta ja vatkaa tasaiseksi.

Lisää noin 2 rkl vehnäjauhoa kastikkeen suurustamiseksi.

HUOM! Juustoraaste kannattaa lisätä vähän kerrallaan kokoajan sekoittaen.

Lisää pippuria ja halutessasi muskottia mausteeksi.

3. Aloita lasagnen kasaaminen: Kaada vuoan pohjalle ohut kerros juustokastiketta.

Lado kerros lasagnelevyjä.

Kaada päälle täytettä (noin 1/3) ja vielä juustokastiketta.

Päälle taas uusi kerros lasagnelevyjä.

Tätä jatketaan kunnes kastike ja täyte loppuvat (viimeinen kerros = lasagnelevy ja juustokastike).

Ripottele päälle juustoraastetta halutessasi.

Paista uunissa 225 asteessa noin 30 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 375 grammaa

Nemilia90
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)31g8.4kcal0.4g1.5g0.1g0.5g
Valkosipuli 2.5g2.7kcal0.2g0.4g0g0.1g
Valkosipuli 5g5.4kcal0.4g0.8g0g0.1g
Rasvaton maito, d-vitamiinia 1 ug 312g106kcal9.6g15.3g0.3g0g
Juustoraaste, x-tra, 23% rasvaa250g749kcal57.4g0g57.4g0g
Margariini 60%, rainbow/pirkka/eldorado 6.2g34kcal0.1g0g3.7g0g
Lasagnette, täysjyväpasta (Knorr), annos 185g125g400kcal16.2g77.4g3.1g11.2g
Tomaattimurska, X-tra (400g tölkki)500g125kcal5g27.5g0g7g
Lihaliemikuutio Rainbow (11g/1)6.9g19kcal0.6g1.2g1.3g0g
Vehnäjauho puolikarkea 13g43kcal1.3g8.7g0.1g0.4g
Jauheliha, naudan, rasvaa 17 % 624g1421kcal118.6g0g106.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3750g5824kcal419.6g265.6g344.2g38.6g
Valittu annoskoko1875g2912kcal209.8g132.8g172.1g19.3g
Annoskoko puolitettuna938g1456kcal104.9g66.4g86.1g9.7g
Arvot/100g100g155kcal11.2g7.1g9.2g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=326191