Lasagne

1. Täytteen valmistus: Pilko sipuli ja valkosipuli.

Kuullota tilkassa öljyä suurella pannulla.

Lisää jauheliha ja ruskista.

Lisää tomaattimurska ja mausteet (lihaliemikuutio(t), pippuri, basilika...) ja anna muhia hetken.

2. Valmista juustokastike: Laita kattilaan 5dl maitoa ja kuumenna lähes kiehuvaksi.

Lisää 200-300g juustoraastetta ja vatkaa tasaiseksi.

Lisää noin 2 rkl vehnäjauhoa kastikkeen suurustamiseksi.

HUOM! Juustoraaste kannattaa lisätä vähän kerrallaan kokoajan sekoittaen.

Lisää pippuria ja halutessasi muskottia mausteeksi.

3. Aloita lasagnen kasaaminen: Kaada vuoan pohjalle ohut kerros juustokastiketta.

Lado kerros lasagnelevyjä.

Kaada päälle täytettä (noin 1/3) ja vielä juustokastiketta.

Päälle taas uusi kerros lasagnelevyjä.

Tätä jatketaan kunnes kastike ja täyte loppuvat (viimeinen kerros = lasagnelevy ja juustokastike).

Ripottele päälle juustoraastetta halutessasi.

Paista uunissa 225 asteessa noin 30 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 375 grammaa

Nemilia90
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)6.2g1.7kcal0.1g0.3g0g0.1g
Valkosipuli 0.5g0.5kcal0g0.1g0g0g
Valkosipuli 1g1.1kcal0.1g0.2g0g0g
Rasvaton maito, d-vitamiinia 1 ug 62g21kcal1.9g3.1g0.1g0g
Juustoraaste, x-tra, 23% rasvaa50g150kcal11.5g0g11.5g0g
Margariini 60%, rainbow/pirkka/eldorado 1.2g6.7kcal0g0g0.7g0g
Lasagnette, täysjyväpasta (Knorr), annos 185g25g80kcal3.2g15.5g0.6g2.2g
Tomaattimurska, X-tra (400g tölkki)100g25kcal1g5.5g0g1.4g
Lihaliemikuutio Rainbow (11g/1)1.4g3.8kcal0.1g0.2g0.3g0g
Vehnäjauho puolikarkea 2.5g8.6kcal0.3g1.7g0g0.1g
Jauheliha, naudan, rasvaa 17 % 125g284kcal23.7g0g21.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana750g1165kcal83.8g53.2g68.8g7.6g
Valittu annoskoko375g582kcal41.9g26.6g34.4g3.8g
Annoskoko puolitettuna188g291kcal21g13.3g17.2g1.9g
Arvot/100g100g155kcal11.2g7.1g9.2g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=326191