Lasagne

1. Täytteen valmistus: Pilko sipuli ja valkosipuli.

Kuullota tilkassa öljyä suurella pannulla.

Lisää jauheliha ja ruskista.

Lisää tomaattimurska ja mausteet (lihaliemikuutio(t), pippuri, basilika...) ja anna muhia hetken.

2. Valmista juustokastike: Laita kattilaan 5dl maitoa ja kuumenna lähes kiehuvaksi.

Lisää 200-300g juustoraastetta ja vatkaa tasaiseksi.

Lisää noin 2 rkl vehnäjauhoa kastikkeen suurustamiseksi.

HUOM! Juustoraaste kannattaa lisätä vähän kerrallaan kokoajan sekoittaen.

Lisää pippuria ja halutessasi muskottia mausteeksi.

3. Aloita lasagnen kasaaminen: Kaada vuoan pohjalle ohut kerros juustokastiketta.

Lado kerros lasagnelevyjä.

Kaada päälle täytettä (noin 1/3) ja vielä juustokastiketta.

Päälle taas uusi kerros lasagnelevyjä.

Tätä jatketaan kunnes kastike ja täyte loppuvat (viimeinen kerros = lasagnelevy ja juustokastike).

Ripottele päälle juustoraastetta halutessasi.

Paista uunissa 225 asteessa noin 30 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 375 grammaa

Nemilia90
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)62g17kcal0.8g3g0.1g1.1g
Valkosipuli 5g5.4kcal0.4g0.8g0g0.1g
Valkosipuli 10g11kcal0.8g1.6g0.1g0.2g
Rasvaton maito, d-vitamiinia 1 ug 624g211kcal19.1g30.6g0.6g0g
Juustoraaste, x-tra, 23% rasvaa500g1499kcal114.9g0g114.9g0g
Margariini 60%, rainbow/pirkka/eldorado 13g67kcal0.1g0.1g7.5g0g
Lasagnette, täysjyväpasta (Knorr), annos 185g250g799kcal32.5g154.8g6.2g22.5g
Tomaattimurska, X-tra (400g tölkki)999g250kcal10g54.9g0g14g
Lihaliemikuutio Rainbow (11g/1)14g39kcal1.3g2.5g2.6g0.1g
Vehnäjauho puolikarkea 25g86kcal2.5g17.5g0.3g0.9g
Jauheliha, naudan, rasvaa 17 % 1249g2841kcal237.3g0g212.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7500g11649kcal839.4g531.6g689.2g77.8g
Valittu annoskoko3750g5825kcal419.7g265.8g344.6g38.9g
Annoskoko puolitettuna1875g2912kcal209.9g132.9g172.3g19.5g
Arvot/100g100g155kcal11.2g7.1g9.2g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=326191