Lasagne

1. Täytteen valmistus: Pilko sipuli ja valkosipuli.

Kuullota tilkassa öljyä suurella pannulla.

Lisää jauheliha ja ruskista.

Lisää tomaattimurska ja mausteet (lihaliemikuutio(t), pippuri, basilika...) ja anna muhia hetken.

2. Valmista juustokastike: Laita kattilaan 5dl maitoa ja kuumenna lähes kiehuvaksi.

Lisää 200-300g juustoraastetta ja vatkaa tasaiseksi.

Lisää noin 2 rkl vehnäjauhoa kastikkeen suurustamiseksi.

HUOM! Juustoraaste kannattaa lisätä vähän kerrallaan kokoajan sekoittaen.

Lisää pippuria ja halutessasi muskottia mausteeksi.

3. Aloita lasagnen kasaaminen: Kaada vuoan pohjalle ohut kerros juustokastiketta.

Lado kerros lasagnelevyjä.

Kaada päälle täytettä (noin 1/3) ja vielä juustokastiketta.

Päälle taas uusi kerros lasagnelevyjä.

Tätä jatketaan kunnes kastike ja täyte loppuvat (viimeinen kerros = lasagnelevy ja juustokastike).

Ripottele päälle juustoraastetta halutessasi.

Paista uunissa 225 asteessa noin 30 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 375 grammaa

Nemilia90
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)100g27kcal1.3g4.8g0.2g1.7g
Valkosipuli 8g8.7kcal0.6g1.3g0g0.2g
Valkosipuli 16g17kcal1.3g2.6g0.1g0.3g
Rasvaton maito, d-vitamiinia 1 ug 1000g339kcal30.6g49g1g0g
Juustoraaste, x-tra, 23% rasvaa800g2400kcal184g0g184g0g
Margariini 60%, rainbow/pirkka/eldorado 20g107kcal0.2g0.1g12g0g
Lasagnette, täysjyväpasta (Knorr), annos 185g400g1280kcal52g248g10g36g
Tomaattimurska, X-tra (400g tölkki)1600g400kcal16g88g0g22.4g
Lihaliemikuutio Rainbow (11g/1)22g62kcal2.1g4g4.2g0.1g
Vehnäjauho puolikarkea 40g137kcal4.1g28g0.5g1.4g
Jauheliha, naudan, rasvaa 17 % 2000g4551kcal380g0g340g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12012g18657kcal1344.4g851.6g1104g124.2g
Valittu annoskoko6006g9328kcal672.2g425.8g552g62.1g
Annoskoko puolitettuna3003g4664kcal336.1g212.9g276g31.1g
Arvot/100g100g155kcal11.2g7.1g9.2g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=326191