Lasagne

1. Täytteen valmistus: Pilko sipuli ja valkosipuli.

Kuullota tilkassa öljyä suurella pannulla.

Lisää jauheliha ja ruskista.

Lisää tomaattimurska ja mausteet (lihaliemikuutio(t), pippuri, basilika...) ja anna muhia hetken.

2. Valmista juustokastike: Laita kattilaan 5dl maitoa ja kuumenna lähes kiehuvaksi.

Lisää 200-300g juustoraastetta ja vatkaa tasaiseksi.

Lisää noin 2 rkl vehnäjauhoa kastikkeen suurustamiseksi.

HUOM! Juustoraaste kannattaa lisätä vähän kerrallaan kokoajan sekoittaen.

Lisää pippuria ja halutessasi muskottia mausteeksi.

3. Aloita lasagnen kasaaminen: Kaada vuoan pohjalle ohut kerros juustokastiketta.

Lado kerros lasagnelevyjä.

Kaada päälle täytettä (noin 1/3) ja vielä juustokastiketta.

Päälle taas uusi kerros lasagnelevyjä.

Tätä jatketaan kunnes kastike ja täyte loppuvat (viimeinen kerros = lasagnelevy ja juustokastike).

Ripottele päälle juustoraastetta halutessasi.

Paista uunissa 225 asteessa noin 30 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 375 grammaa

Nemilia90
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)13g3.4kcal0.2g0.6g0g0.2g
Valkosipuli 1g1.1kcal0.1g0.2g0g0g
Valkosipuli 2g2.2kcal0.2g0.3g0g0g
Rasvaton maito, d-vitamiinia 1 ug 125g42kcal3.8g6.1g0.1g0g
Juustoraaste, x-tra, 23% rasvaa100g300kcal23g0g23g0g
Margariini 60%, rainbow/pirkka/eldorado 2.5g13kcal0g0g1.5g0g
Lasagnette, täysjyväpasta (Knorr), annos 185g50g160kcal6.5g31g1.2g4.5g
Tomaattimurska, X-tra (400g tölkki)200g50kcal2g11g0g2.8g
Lihaliemikuutio Rainbow (11g/1)2.7g7.7kcal0.3g0.5g0.5g0g
Vehnäjauho puolikarkea 5g17kcal0.5g3.5g0.1g0.2g
Jauheliha, naudan, rasvaa 17 % 250g568kcal47.5g0g42.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1500g2330kcal168.2g106.4g137.8g15.4g
Valittu annoskoko750g1165kcal84.1g53.2g68.9g7.7g
Annoskoko puolitettuna375g583kcal42.1g26.6g34.5g3.9g
Arvot/100g100g155kcal11.2g7.1g9.2g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=326191