Maella borssikeitto

Pese ja kuori juurekset.

Leikkaa ohuiksi suikaleiksi käsin tai monitoimikoneessa.

Suikaloi myös valkokaali.

Sulata voi suurehkossa kattilassa tai padassa ja kuullota suikaloituja kasviksia hetki.

Älä ruskista.

Kaada liemi kasvisten päälle ja anna keiton hautua kannen alla vajaat 30 minuuttia.

Mausta keitto makusi mukaan rosmariinilla, timjamilla ja rakuunalla, lisää ruskistetut nakit ja hauduta vielä hetki.

Tarjoa vaahdotetun smetanan ja ruisleivän kanssa

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 366 grammaa

Maella
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 300g115kcal3g20.7g0.6g7.5g
Kaali, valkokaali300g63kcal3.6g10.2g0.6g6.3g
Punasipuli, kuorittu, 100g150g41kcal1.9g7.2g0.3g2.5g
Voi 20g142kcal0.2g0.1g15.9g0g
Kasvisliemikuutio 17g50kcal1.6g2.2g3.9g0.3g
Viinietikka 15g3.1kcal0g0.1g0g0g
Täyslihanakki savuhovi (Savuhovi), annos 100g297g950kcal34.2g0g56.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2196g2728kcal89g81g155.4g33.2g
Valittu annoskoko1098g1364kcal44.5g40.5g77.7g16.6g
Annoskoko puolitettuna549g682kcal22.3g20.3g38.9g8.3g
Arvot/100g100g124kcal4.1g3.7g7.1g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=328310