Maella borssikeitto

Pese ja kuori juurekset.

Leikkaa ohuiksi suikaleiksi käsin tai monitoimikoneessa.

Suikaloi myös valkokaali.

Sulata voi suurehkossa kattilassa tai padassa ja kuullota suikaloituja kasviksia hetki.

Älä ruskista.

Kaada liemi kasvisten päälle ja anna keiton hautua kannen alla vajaat 30 minuuttia.

Mausta keitto makusi mukaan rosmariinilla, timjamilla ja rakuunalla, lisää ruskistetut nakit ja hauduta vielä hetki.

Tarjoa vaahdotetun smetanan ja ruisleivän kanssa

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 366 grammaa

Maella
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 500g192kcal5g34.5g1g12.5g
Kaali, valkokaali500g106kcal6g17g1g10.5g
Punasipuli, kuorittu, 100g250g68kcal3.2g12g0.5g4.2g
Voi 33g236kcal0.4g0.1g26.4g0g
Kasvisliemikuutio 28g84kcal2.6g3.7g6.5g0.4g
Viinietikka 25g5.2kcal0g0.1g0g0g
Täyslihanakki savuhovi (Savuhovi), annos 100g495g1584kcal56.9g0g94g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3660g4547kcal148.2g134.8g258.8g55.2g
Valittu annoskoko1830g2274kcal74.1g67.4g129.4g27.6g
Annoskoko puolitettuna915g1137kcal37.1g33.7g64.7g13.8g
Arvot/100g100g124kcal4g3.7g7.1g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=328310