Maella borssikeitto

Pese ja kuori juurekset.

Leikkaa ohuiksi suikaleiksi käsin tai monitoimikoneessa.

Suikaloi myös valkokaali.

Sulata voi suurehkossa kattilassa tai padassa ja kuullota suikaloituja kasviksia hetki.

Älä ruskista.

Kaada liemi kasvisten päälle ja anna keiton hautua kannen alla vajaat 30 minuuttia.

Mausta keitto makusi mukaan rosmariinilla, timjamilla ja rakuunalla, lisää ruskistetut nakit ja hauduta vielä hetki.

Tarjoa vaahdotetun smetanan ja ruisleivän kanssa

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 366 grammaa

Maella
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 600g230kcal6g41.4g1.2g15g
Kaali, valkokaali600g127kcal7.2g20.4g1.2g12.6g
Punasipuli, kuorittu, 100g300g81kcal3.9g14.4g0.6g5.1g
Voi 39g283kcal0.5g0.2g31.7g0g
Kasvisliemikuutio 33g101kcal3.1g4.5g7.8g0.5g
Viinietikka 30g6.2kcal0g0.1g0g0g
Täyslihanakki savuhovi (Savuhovi), annos 100g594g1901kcal68.3g0g112.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4392g5457kcal178g162g310.8g66.4g
Valittu annoskoko2196g2728kcal89g81g155.4g33.2g
Annoskoko puolitettuna1098g1364kcal44.5g40.5g77.7g16.6g
Arvot/100g100g124kcal4.1g3.7g7.1g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=328310