Maella borssikeitto

Pese ja kuori juurekset.

Leikkaa ohuiksi suikaleiksi käsin tai monitoimikoneessa.

Suikaloi myös valkokaali.

Sulata voi suurehkossa kattilassa tai padassa ja kuullota suikaloituja kasviksia hetki.

Älä ruskista.

Kaada liemi kasvisten päälle ja anna keiton hautua kannen alla vajaat 30 minuuttia.

Mausta keitto makusi mukaan rosmariinilla, timjamilla ja rakuunalla, lisää ruskistetut nakit ja hauduta vielä hetki.

Tarjoa vaahdotetun smetanan ja ruisleivän kanssa

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 366 grammaa

Maella
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 700g269kcal7g48.3g1.4g17.5g
Kaali, valkokaali700g148kcal8.4g23.8g1.4g14.7g
Punasipuli, kuorittu, 100g350g95kcal4.5g16.8g0.7g5.9g
Voi 46g330kcal0.5g0.2g37g0g
Kasvisliemikuutio 39g117kcal3.7g5.2g9g0.6g
Viinietikka 35g7.2kcal0g0.2g0g0g
Täyslihanakki savuhovi (Savuhovi), annos 100g693g2218kcal79.7g0g131.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5124g6366kcal207.6g189g362.4g77.4g
Valittu annoskoko2562g3183kcal103.8g94.5g181.2g38.7g
Annoskoko puolitettuna1281g1592kcal51.9g47.3g90.6g19.4g
Arvot/100g100g124kcal4.1g3.7g7.1g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=328310