Maella borssikeitto

Pese ja kuori juurekset.

Leikkaa ohuiksi suikaleiksi käsin tai monitoimikoneessa.

Suikaloi myös valkokaali.

Sulata voi suurehkossa kattilassa tai padassa ja kuullota suikaloituja kasviksia hetki.

Älä ruskista.

Kaada liemi kasvisten päälle ja anna keiton hautua kannen alla vajaat 30 minuuttia.

Mausta keitto makusi mukaan rosmariinilla, timjamilla ja rakuunalla, lisää ruskistetut nakit ja hauduta vielä hetki.

Tarjoa vaahdotetun smetanan ja ruisleivän kanssa

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 366 grammaa

Maella
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 800g307kcal8g55.2g1.6g20g
Kaali, valkokaali800g169kcal9.6g27.2g1.6g16.8g
Punasipuli, kuorittu, 100g400g108kcal5.2g19.2g0.8g6.8g
Voi 52g377kcal0.6g0.2g42.3g0g
Kasvisliemikuutio 44g134kcal4.2g5.9g10.3g0.7g
Viinietikka 40g8.3kcal0g0.2g0g0g
Täyslihanakki savuhovi (Savuhovi), annos 100g792g2534kcal91.1g0g150.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5856g7275kcal237.4g215.8g414.2g88.6g
Valittu annoskoko2928g3638kcal118.7g107.9g207.1g44.3g
Annoskoko puolitettuna1464g1819kcal59.4g54g103.6g22.2g
Arvot/100g100g124kcal4.1g3.7g7.1g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=328310