Maella borssikeitto

Pese ja kuori juurekset.

Leikkaa ohuiksi suikaleiksi käsin tai monitoimikoneessa.

Suikaloi myös valkokaali.

Sulata voi suurehkossa kattilassa tai padassa ja kuullota suikaloituja kasviksia hetki.

Älä ruskista.

Kaada liemi kasvisten päälle ja anna keiton hautua kannen alla vajaat 30 minuuttia.

Mausta keitto makusi mukaan rosmariinilla, timjamilla ja rakuunalla, lisää ruskistetut nakit ja hauduta vielä hetki.

Tarjoa vaahdotetun smetanan ja ruisleivän kanssa

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 366 grammaa

Maella
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 900g345kcal9g62.1g1.8g22.5g
Kaali, valkokaali900g190kcal10.8g30.6g1.8g18.9g
Punasipuli, kuorittu, 100g450g122kcal5.8g21.6g0.9g7.6g
Voi 59g424kcal0.7g0.2g47.6g0g
Kasvisliemikuutio 50g151kcal4.7g6.7g11.6g0.8g
Viinietikka 45g9kcal0g0.2g0g0g
Täyslihanakki savuhovi (Savuhovi), annos 100g891g2851kcal102.5g0g169.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6588g8185kcal267g242.8g466g99.6g
Valittu annoskoko3294g4093kcal133.5g121.4g233g49.8g
Annoskoko puolitettuna1647g2046kcal66.8g60.7g116.5g24.9g
Arvot/100g100g124kcal4.1g3.7g7.1g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=328310