Maella borssikeitto

Pese ja kuori juurekset.

Leikkaa ohuiksi suikaleiksi käsin tai monitoimikoneessa.

Suikaloi myös valkokaali.

Sulata voi suurehkossa kattilassa tai padassa ja kuullota suikaloituja kasviksia hetki.

Älä ruskista.

Kaada liemi kasvisten päälle ja anna keiton hautua kannen alla vajaat 30 minuuttia.

Mausta keitto makusi mukaan rosmariinilla, timjamilla ja rakuunalla, lisää ruskistetut nakit ja hauduta vielä hetki.

Tarjoa vaahdotetun smetanan ja ruisleivän kanssa

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 366 grammaa

Maella
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 100g38kcal1g6.9g0.2g2.5g
Kaali, valkokaali100g21kcal1.2g3.4g0.2g2.1g
Punasipuli, kuorittu, 100g50g14kcal0.6g2.4g0.1g0.8g
Voi 6.5g47kcal0.1g0g5.3g0g
Kasvisliemikuutio 5.5g17kcal0.5g0.7g1.3g0.1g
Viinietikka 5g1kcal0g0g0g0g
Täyslihanakki savuhovi (Savuhovi), annos 100g99g317kcal11.4g0g18.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana732g910kcal29.6g26.8g51.8g11g
Valittu annoskoko366g455kcal14.8g13.4g25.9g5.5g
Annoskoko puolitettuna183g227kcal7.4g6.7g13g2.8g
Arvot/100g100g124kcal4g3.7g7.1g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=328310