Maella borssikeitto

Pese ja kuori juurekset.

Leikkaa ohuiksi suikaleiksi käsin tai monitoimikoneessa.

Suikaloi myös valkokaali.

Sulata voi suurehkossa kattilassa tai padassa ja kuullota suikaloituja kasviksia hetki.

Älä ruskista.

Kaada liemi kasvisten päälle ja anna keiton hautua kannen alla vajaat 30 minuuttia.

Mausta keitto makusi mukaan rosmariinilla, timjamilla ja rakuunalla, lisää ruskistetut nakit ja hauduta vielä hetki.

Tarjoa vaahdotetun smetanan ja ruisleivän kanssa

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 366 grammaa

Maella
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 200g77kcal2g13.8g0.4g5g
Kaali, valkokaali200g42kcal2.4g6.8g0.4g4.2g
Punasipuli, kuorittu, 100g100g27kcal1.3g4.8g0.2g1.7g
Voi 13g94kcal0.2g0.1g10.6g0g
Kasvisliemikuutio 11g34kcal1g1.5g2.6g0.2g
Viinietikka 10g2.1kcal0g0g0g0g
Täyslihanakki savuhovi (Savuhovi), annos 100g198g634kcal22.8g0g37.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1464g1819kcal59.4g54g103.6g22.2g
Valittu annoskoko732g910kcal29.7g27g51.8g11.1g
Annoskoko puolitettuna366g455kcal14.9g13.5g25.9g5.6g
Arvot/100g100g124kcal4.1g3.7g7.1g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=328310