Iso pastakastike (jauheliha)

Pilko sipulit ja valkosipuli

Iso pannu lämpenemään ja puolet öljystä mukaan.

Kuullota sipuli ja valkosipuli.

Siirrä ne erilliseen astiaan odottamaan.

Loput öljystä pannuun ja jauheliha perään.

Ruskista jauheliha.

Mausta maun mukaan suolalla, musta- ja valkopippurilla.

Lihaliemikuutio sopii myös.

Kun jauheliha on ruskitettu lisää pannuun jauhot ja sekoita ne. Seuraavaksi lisätään vesi ja taas sekoitetaan.

Nyt tulee paseeratun tomaattipurkin vuoro.

Kaadetaan koko 500 g purkki sekaan ja sekoitetaan jälleen.

Annetaan kastikkeen muhia tosi pienellä lämmöllä 15-20 minuuttia.

Välillä sekoittaen ja tarkastellen.

Lopuksi maista maku ja mausta lisää jos tarvis.

Tarjoile erilaisten pastojen kera.

Laihemmat voivat elvistellä ruuan päälle parmesaanijuustoa.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 171 grammaa

Lidedeli
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauhelihakastike, ruskea kastike, naudanliha 17 %, ei rasvaa 600g804kcal63.8g12.4g55.6g1.3g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl15g135kcal0g0g15g0g
Sipuli (kuorittu)120g32kcal1.6g5.8g0.2g2g
Vehnäjauho puolikarkea 42g144kcal4.3g29.4g0.5g1.5g
Vesi, vesijohtovesi 450g0kcal0g0g0g0g
Paseerattu tomaatti, 500 g (Pirkka), annos 500g300g90kcal3g18g0.6g0g
Valkosipuli 12g13kcal0.9g2g0.1g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3078g2437kcal147.2g135.2g144g10.2g
Valittu annoskoko1539g1218kcal73.6g67.6g72g5.1g
Annoskoko puolitettuna770g609kcal36.8g33.8g36g2.6g
Arvot/100g100g79kcal4.8g4.4g4.7g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=329060