Iso pastakastike (jauheliha)

Pilko sipulit ja valkosipuli

Iso pannu lämpenemään ja puolet öljystä mukaan.

Kuullota sipuli ja valkosipuli.

Siirrä ne erilliseen astiaan odottamaan.

Loput öljystä pannuun ja jauheliha perään.

Ruskista jauheliha.

Mausta maun mukaan suolalla, musta- ja valkopippurilla.

Lihaliemikuutio sopii myös.

Kun jauheliha on ruskitettu lisää pannuun jauhot ja sekoita ne. Seuraavaksi lisätään vesi ja taas sekoitetaan.

Nyt tulee paseeratun tomaattipurkin vuoro.

Kaadetaan koko 500 g purkki sekaan ja sekoitetaan jälleen.

Annetaan kastikkeen muhia tosi pienellä lämmöllä 15-20 minuuttia.

Välillä sekoittaen ja tarkastellen.

Lopuksi maista maku ja mausta lisää jos tarvis.

Tarjoile erilaisten pastojen kera.

Laihemmat voivat elvistellä ruuan päälle parmesaanijuustoa.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 171 grammaa

Lidedeli
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauhelihakastike, ruskea kastike, naudanliha 17 %, ei rasvaa 667g893kcal70.9g13.8g61.7g1.4g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl17g150kcal0g0g16.7g0g
Sipuli (kuorittu)133g36kcal1.7g6.4g0.3g2.3g
Vehnäjauho puolikarkea 47g160kcal4.8g32.7g0.6g1.6g
Vesi, vesijohtovesi 500g0kcal0g0g0g0g
Paseerattu tomaatti, 500 g (Pirkka), annos 500g333g100kcal3.3g20g0.7g0g
Valkosipuli 13g14kcal1.1g2.2g0.1g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3420g2707kcal163.6g150.2g160.2g11.2g
Valittu annoskoko1710g1354kcal81.8g75.1g80.1g5.6g
Annoskoko puolitettuna855g677kcal40.9g37.6g40.1g2.8g
Arvot/100g100g79kcal4.8g4.4g4.7g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=329060