Iso pastakastike (jauheliha)

Pilko sipulit ja valkosipuli

Iso pannu lämpenemään ja puolet öljystä mukaan.

Kuullota sipuli ja valkosipuli.

Siirrä ne erilliseen astiaan odottamaan.

Loput öljystä pannuun ja jauheliha perään.

Ruskista jauheliha.

Mausta maun mukaan suolalla, musta- ja valkopippurilla.

Lihaliemikuutio sopii myös.

Kun jauheliha on ruskitettu lisää pannuun jauhot ja sekoita ne. Seuraavaksi lisätään vesi ja taas sekoitetaan.

Nyt tulee paseeratun tomaattipurkin vuoro.

Kaadetaan koko 500 g purkki sekaan ja sekoitetaan jälleen.

Annetaan kastikkeen muhia tosi pienellä lämmöllä 15-20 minuuttia.

Välillä sekoittaen ja tarkastellen.

Lopuksi maista maku ja mausta lisää jos tarvis.

Tarjoile erilaisten pastojen kera.

Laihemmat voivat elvistellä ruuan päälle parmesaanijuustoa.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 171 grammaa

Lidedeli
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauhelihakastike, ruskea kastike, naudanliha 17 %, ei rasvaa 200g268kcal21.3g4.1g18.5g0.4g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl5g45kcal0g0g5g0g
Sipuli (kuorittu)40g11kcal0.5g1.9g0.1g0.7g
Vehnäjauho puolikarkea 14g48kcal1.4g9.8g0.2g0.5g
Vesi, vesijohtovesi 150g0kcal0g0g0g0g
Paseerattu tomaatti, 500 g (Pirkka), annos 500g100g30kcal1g6g0.2g0g
Valkosipuli 4g4.3kcal0.3g0.7g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1026g812kcal49g45g48g3.4g
Valittu annoskoko513g406kcal24.5g22.5g24g1.7g
Annoskoko puolitettuna257g203kcal12.3g11.3g12g0.9g
Arvot/100g100g79kcal4.8g4.4g4.7g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=329060