Iso pastakastike (jauheliha)

Pilko sipulit ja valkosipuli

Iso pannu lämpenemään ja puolet öljystä mukaan.

Kuullota sipuli ja valkosipuli.

Siirrä ne erilliseen astiaan odottamaan.

Loput öljystä pannuun ja jauheliha perään.

Ruskista jauheliha.

Mausta maun mukaan suolalla, musta- ja valkopippurilla.

Lihaliemikuutio sopii myös.

Kun jauheliha on ruskitettu lisää pannuun jauhot ja sekoita ne. Seuraavaksi lisätään vesi ja taas sekoitetaan.

Nyt tulee paseeratun tomaattipurkin vuoro.

Kaadetaan koko 500 g purkki sekaan ja sekoitetaan jälleen.

Annetaan kastikkeen muhia tosi pienellä lämmöllä 15-20 minuuttia.

Välillä sekoittaen ja tarkastellen.

Lopuksi maista maku ja mausta lisää jos tarvis.

Tarjoile erilaisten pastojen kera.

Laihemmat voivat elvistellä ruuan päälle parmesaanijuustoa.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 171 grammaa

Lidedeli
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauhelihakastike, ruskea kastike, naudanliha 17 %, ei rasvaa 333g447kcal35.5g6.9g30.9g0.7g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl8.3g75kcal0g0g8.3g0g
Sipuli (kuorittu)67g18kcal0.9g3.2g0.1g1.1g
Vehnäjauho puolikarkea 23g80kcal2.4g16.3g0.3g0.8g
Vesi, vesijohtovesi 250g0kcal0g0g0g0g
Paseerattu tomaatti, 500 g (Pirkka), annos 500g167g50kcal1.7g10g0.3g0g
Valkosipuli 6.7g7.2kcal0.5g1.1g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1710g1354kcal82g75g79.8g5.4g
Valittu annoskoko855g677kcal41g37.5g39.9g2.7g
Annoskoko puolitettuna428g338kcal20.5g18.8g20g1.4g
Arvot/100g100g79kcal4.8g4.4g4.7g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=329060