Lohikeitto lohesta ei fileestä

Kokonaisesta noin kilon lohesta otetaan parhaat lihat talteen sitten ruoto, pää ja nahka erotellaan.

Laita rippeet kattilaan ja peitä ne vedellä ja mausta suolalla.

Näin tehdään liemi.

Anna kiehua 20-30 minuuttia.

Kuori sillä välin perunat ja sipuli.

Pilko ne sopivan kokoisiksi, sipuli melko pieneksi.

Laita noin 2,5 litraa vettä toiseen kattilaan perunat, lohipalat, sipuli ja keittojuures sinne.

Samoin tilli.

Siivilöi kalaliemi kattilaan.

Erottele ruodoista lihat.

Maista tarviiko lisätä mausteita.

Kun perunat ovat kypsiä lisää ruodoista eroteltu kala ja kerma kattilaan.

Anna muhia vielä 30 minuuttia hiljaisella lämmöllä.

Sitten kun tuntuu tarjoile.

Parempaa se on sitten lämmitettynä.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 511 grammaa

Lidedeli
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 2000g0kcal0g0g0g0g
Kirjolohi kokonainen, keskiarvo 667g716kcal72.6g0g47.7g0g
Peruna, vanha, kuorittu 867g660kcal16.3g134.3g1.7g8.7g
Suola, annos 3g20g0kcal0g0g0g0g
Tilli mauste2g0.3kcal0g0g0g0g
Ruokakerma, Pirkka 10%267g320kcal7.7g12g26.7g0g
Keittojuures, Pirkka267g67kcal2.7g12g0.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8176g3526kcal198.6g316.6g153.8g17.4g
Valittu annoskoko4088g1763kcal99.3g158.3g76.9g8.7g
Annoskoko puolitettuna2044g882kcal49.7g79.2g38.5g4.4g
Arvot/100g100g43kcal2.4g3.9g1.9g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=332802