Lohikeitto lohesta ei fileestä

Kokonaisesta noin kilon lohesta otetaan parhaat lihat talteen sitten ruoto, pää ja nahka erotellaan.

Laita rippeet kattilaan ja peitä ne vedellä ja mausta suolalla.

Näin tehdään liemi.

Anna kiehua 20-30 minuuttia.

Kuori sillä välin perunat ja sipuli.

Pilko ne sopivan kokoisiksi, sipuli melko pieneksi.

Laita noin 2,5 litraa vettä toiseen kattilaan perunat, lohipalat, sipuli ja keittojuures sinne.

Samoin tilli.

Siivilöi kalaliemi kattilaan.

Erottele ruodoista lihat.

Maista tarviiko lisätä mausteita.

Kun perunat ovat kypsiä lisää ruodoista eroteltu kala ja kerma kattilaan.

Anna muhia vielä 30 minuuttia hiljaisella lämmöllä.

Sitten kun tuntuu tarjoile.

Parempaa se on sitten lämmitettynä.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 511 grammaa

Lidedeli
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 250g0kcal0g0g0g0g
Kirjolohi kokonainen, keskiarvo 83g90kcal9.1g0g6g0g
Peruna, vanha, kuorittu 108g83kcal2g16.8g0.2g1.1g
Suola, annos 3g2.5g0kcal0g0g0g0g
Tilli mauste0.2g0kcal0g0g0g0g
Ruokakerma, Pirkka 10%33g40kcal1g1.5g3.3g0g
Keittojuures, Pirkka33g8.3kcal0.3g1.5g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1022g441kcal24.8g39.6g19.2g2.2g
Valittu annoskoko511g220kcal12.4g19.8g9.6g1.1g
Annoskoko puolitettuna256g110kcal6.2g9.9g4.8g0.6g
Arvot/100g100g43kcal2.4g3.9g1.9g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=332802